Cazare Marghita | Oferte cazare Marghita | Cazare Hotel Pensiuni Vile Marghita | Accommodation Marghita

Accommodation Marghita | Oferte Cazare Marghita | Orasul Marghita obiectiv turistic | Harti Marghita




Cazare Romania > Crisana > Judetul Bihor > Cazare Marghita


 
 

Cazare Marghita

Oferte Marghita 2024 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii

  • Filtreaza:
  • Categorie
  • Clasificare

Vezi pe Harta

Cazare Marghita, Str. T. Vladimirescu nr. 178

Pensiunea Casa Bihorului se afla situata in Marghita, jud. Bihor, la 56 km. de Oradea, la iesirea din Marghita catre Valea Lui MIhai. Pensiunea Casa Bihorului se afla situata la lizierea padurii, care are o vechime de 150 de ani intru-un cadru rustic si natural intr-o padure de stejar. Pensiunea Casa Bihorului dispune de 11 spatii de...

Informatii

Unitate turistica clasificata la 3 stele Vezi pe Harta

Cazare Marghita, Str. Tudor Vladimirescu, nr. 150 A

Oferind piscină interioară și restaurant, Pensiunea Bello este situată în Marghita. Accesul la internet WiFi este gratuit. Fiecare cameră este dotată cu TV, aer condiţionat şi minibar. Baia privată are cadă sau duş şi uscător de păr. Facilităţile suplimentare...

Informatii
 
     
 
 

Municipiul Marghita este situat in judetul Bihor, la 55 km de Oradea, la contactul dintre Dealurile Viisoarei si Campia Barcaului, pe dreapta raului Barcau. In prezent Marghita are aproximativ 18700 locuitori si are in subordine localitatile componente Chet si Ghenetea. Localitatea Marghita a fost mentionata pentru prima data in anul 1216, cand este mentionat in Registrul din Oradea sub numele de Villa Margneta, ulterior este mentionat si in 1334 si 1352 sub numele de Margitfalva.

Asupra originii numelui Marghita exista mai multe teori. Prima dintre teorii sustine ca numele ar provenii de la campurile de margarete ce existau pe vremuri in apropierea localitatii, alta pune numele pe seama unei vechi biserici ce purta hramul Sf. Margareta iar cea de a treia opinie este ca numele ar provenii de la numele Margit - una din fiicele regelui Ungariei, in a carei posesie s-a aflat orasul.

In 1376 regele maghiar Ludovic cel Mare acorda Marghitei dreptul de a organiza targuri , ceea ce se dovedeste a fi un impuls important in dezvoltarea ulterioara a localitatii pe langa faptul ca orasul s-a aflat pe rand fie in posesia regelui Ungariei fie a unor importante familii nobiliare maghiare. Din 1526 insa orasul Marghita ca si marea partea a acestei regiuni devine parte a pasalacului turcesc instaurat dupa pierderea bataliei de la Mohacs. Stapanirea otomana dureaza pana la inceputul secolului 18 cand trece in subordine imperiului Habsburgic. Intre timp in 1710 si 1739 orasul este devastat de epidemii de ciuma ce au decimat mare parte a populatiei orasului.

Dezvoltarea orasului Marghita se accentueaza pe parcursul secolului XX asezarea fiind ridicata la rangul de oras in 1967 iar mai tarziu la inceputul secolului XXI, in anul 2003 este declarat municipiu.

Cai de acces in Marghita:
Cu autoturismul - prin DN19B de la Sacueni sau Simleu Silvaniei (dinspre Zalau)
Cu trenul - prin gara Marghita de pe linia Sacueni - Jibou.
Cu avionul - prin aeroportul Oradea si de acolo cu mijloace auto.

Principalul punct turistic din oras Marghita este strandul termal, care atrage anual sute de turisti din toata tara, folosind apa geotermala in scop balnear. In zona municipiului se afla mai multe izvoare de apa termala.

In imediata apropiere a Marghitei se afla raul Barcau, o padure mare si doua lacuri, care au un potential turistic ridicat. Vara, la sfarsit de saptamana, marghitanii obisnuiesc sa iasa la iarba verde, la padure, la o bere rece si o friptura pe jar.

La numai 30 de km distanta de Marghita se afla Muntii Plopis, cu frumoasa localitate Padurea Neagra. Izvorul de apa minerala, paraurile zglobii, codrii racorosi si frumusetea peisajelor atrag anual la Padurea Neagra mii de turisti.

Marghitanii sunt recunoscuti ca oameni ospitalieri, harnici si buni meseriasi, trasaturi pastrate pana in zilele noastre de la strabunii care au trait langa campurile cu margarete. Oricine vine cu ganduri curate in orasul de langa Barcau va fi primit cu o palinca tare si o friptura pe cinste.