Apartament Cristian Busteni - TourismGuide Romania

Apartament Cristian Busteni | Cazare Busteni Apartament Cristian | Rezervari Apartament Cristian Busteni | Cazare Busteni




Cazare Romania > Cazare Valea Prahovei > Judetul Prahova > Cazare Busteni > Apartamente Busteni > Apartament Cristian

 
 
Cazare Apartament Cristian Busteni

Apartament Cristian

Clasificat la 3 stele
Vizualizari: 2748
Rezerva online!

Nota informativa !!!

• Va indrumam sa folositi sectiunea Rezerva Online de mai sus pentru a verifica disponibilitatea camerelor si tarifele aferente acestei unitati de cazare.
• Rezervarile vor putea fi efectuate online in timp real conform disponibilitatii oferite de sistemul de rezervari.

Contact Apartament Cristian Busteni

Orasul: Busteni
Regiunea Turistica: Valea Prahovei
Descrierea adresei: Busteni

Unitatea de cazare Apartament Cristian face parte din categoria Apartamente in regim hotelier

Harta Apartament Cristian Busteni

Servicii oferite de Apartament Cristian Busteni

  • Bucatarie complet utilata.
  • Tv si cablu tv.
  • Acces internet.
  • Masina de spalat.
  • Masina de calcat.
  • Loc table, remy, carti.

Despre Apartament Cristian Busteni

Aflata sub protectia divina a Cruci Eroilor de pe masivul Caraiman, sub fruntea semeata a tacutului Sfinx si la poalele batranelor doamne, vestitele Bebe din Bucegi se afla statiunea turistica de interes national Busteni, localitate foarte cunoscuta din Valea Prahovei, asezata pe cursul superior al raului Prahova, strajuita la vest de Muntii Bucegi (Varful Omu 2507 m.) si la est de Muntii Baiu (Varful Neamtu - 1923 m.) situata a o altitudinea de 850 - 900 m.

In acest cadru deosebit, amplasat in cel mai cunoscut cartier (cartierul Silva) din statiune, langa statia de Telecabina, la baza portii de intrare in Parcul National Bucegi, Apartamentul Cristian ofera tot confortul pentru petrecerea unui week-end sau a unei vacante de neuitat la munte.

Usor accesibil atat pe jos cat si cu masina, departe de zgomot si aglomeratie urbana, apartamentul de 3 camere dispune de un spatiu generos, dotat si echipat special pentru pentrecerea unor clipe minunate alaturi de cei dragi.

Apartamentul dispune de un living cu canapea extensibila (3 locuri), dormitor cu pat matrimonial, camera pentru copii cu canapea extensibila (2 locuri), bucatarie compet echipata pentru self catering (frigider, plita pe gaz, cuptor electric, vesela, tacamuri etc) si baie echipata cu cabina de dus pentru hidromasaj si radio.

Fiecare camera dispune de televizor (60 de canale) si internet wireless .
In plus apartamentul dispune de masina de spalat, uscator de rufe, masa si masina de calcat, jocuri de carti, rummy si table si alte dotari utile si necesare.

Imprejurimi si Obiective turistice Busteni

Prin asezarea ei, statiunea Busteni este denumita si Poarta Bucegilor, multitudinea obiectivelor turistice si posibilitatile de practicare a diferitelor sporturi intr-un cadru natural exceptional, dublat de avantajul apropierii de cele mai mari aglomerari urbane din sudul si centrul tarii (Bucuresti si Brasov), permit organizarea unor sejururi deosebite mai ales pentru familiile cu copii, dar si pentru grupurile de tineri dornici de drumetie.


* Castelul Cantacuzino, de pe strada Zamora nr. 1, a fost construit in 1910 de printul Gheorghe Grigore Cantacuzino (Nababul), fost ministru al Romaniei intre 1899-1900, 1904-1907, ca o replica la ctitoria regelui Carol I -- Castelul Peles. Castelul, realizat in stil romanesc cu elemente neobrancovenesti, este inconjurat de un parc imens, cu alei care duc inspre mici grote, cascade si fantani arteziene. Sala de primire adaposteste o colectie de heraldica unica in Romania, formata din stemele tuturor familiilor boieresti cu care se inrudea familia Cantacuzino si tablourile in marime naturala ale stramosilor Cantacuzinilor, pictate pe piele de Cordoba. Castelul a pastrat imensa loggie de pe latura vestica, cu arcade trilobate si coloane ornamentate, scarile monumentale, vitraliile si frescele originare. In 1927, sotia printului construieste in preajma o frumoasa bisericuta de lemn.

* Biserica Domneasca, cu hramul Nasterea Fecioarei Maria, ctitorita in 1889 de regele Carol I si regina Elisabeta, pare o copie a bisericii Manastirii Hurez. Lacasul de cult, in forma de cruce, a fost inaltat dupa planurile arhitectului I. N. Socolescu de o echipa de constructori italieni coordonata de Pietro Dreossi. Picturile murale din altar, executate de danezul Aage Exner, care a zugravit si Manastirea Sinaia, s-au pastrat intacte. Icoanele au fost pictate de Gheorghe Tattarescu, iar catapeteasma, deosebit de frumoasa, a fost lucrata la Viena. In 1936, biserica de pe Bd. Libertatii nr. 2 a fost repictata de Gheorghe Belizarie.

* Casa memoriala Cezar Petrescu, este situata pe strada Tudor Vladimirescu nr. 1, in apropierea fostului tunel al caii ferate si este construita in 1931 in stilul arhitecturii traditionale (prispe cu balustrade, coloane de lemn sculptat, capiteluri, arcade polilobate etc). Muzeul adaposteste bibilioteca scriitorului Cezar Petrescu (1892-1961), alcatuita din 10.304 volume, majoritatea in limba franceza, obiecte personale, fotografii, lucrari tiparite si manuscrise, piese de arta, trei sculpturi (busturile lui Horea, Closca si Crisan) realizate de Oscar Han.

* Centrul Cultural Aurel Stroe, este construit in anul 1889, la initiativa Familiei Regale si a gazduit in trecut fosta Scoala Germana. Cladirea a fost refacuta integral in anul 1998. La ora actuala, reprezinta locul unor diverse manifestari culturale, purtand numele compozitorului Aurel Stroe ( 1932-2008 ), care, desi nascut in Bucuresti, a indragit foarte mult statiunea de pe Valea Prahovei si chiar a sustinut aici cursuri gratuite de compozitie, in perioada 1992- 2008. Acestea se desfasurau pe timp de vara, la vila sa din strada Codrului sau in alte locuri din oras, fiind destinate studentilor si profesorilor din toata tara. Tot in incinta sa se afla si biblioteca oraseneasca.

* Monumentul Ultima Grenada - dedicat eroului Vasile Musat, cazut in primul razboi mondial, ridicat in 1928. Situat chiar in spatele garii Busteni. Statuia Ultima grenada a caporalului Constantin Musat monument ridicat in 1928 in cinstea eroilor cazuti in primul razboi mondial . Monumentul situat intre Biserica Domneasca si statia CFR, a fost ridicat in anul 1928 prin grija patronului Fabricii de Hartie Otto Schiel. Statuia este opera sculptorului Dumitru Barlad si reprezinta pe caporal aruncand grenada in tabara dusmana cu mana dreapta ce-i mai ramesese teafara.Caporalul Musat s-a nascut in anul 1890 in comuna Domnesti -- Arges. A facut parte din batalionul unu al regimentului doi graniceri, care avea sarcina pazirii granitei in sectorul muntelui Susai intre Predeal si Valea Prahovei. La inaugurarea monumentului in data de 9 septembrie 1928, a luat parte insasi M.S. Regina Maria, insotita de intreaga sa suita regala.

* Ansamblul Fabricii de Hartie, pe fondul general al dezvoltarii economice in Romania, determinat de dobandirea independentei de stat, in 1882 se intemeiaza de catre Karl si Samuel Schiel originari din Rasnov, Fabrica de Hartie din Busteni. Fabrica S. C. Schiel producea hartie si saci de hartie lucrand cu 1143 muncitori. In 1893 Fabrica de Hartie dispunea de o moara de macinat lemnul si o fabrica de cherestea si bete de chibrituri de la Susai ( 1891 ) denumita si Ferastraul de la Retivoiu , ce a fost mistuit de incendiu in 1894. Dupa 1893 intreprinderea a fost marita, modernizata si completata prin infiintarea unei fabrici de cherestea la Azuga. In 1904 moara de macinat a fost transformata in fabrica de celuloza. In prezent o parte din fabrica a fost demolata si o alta parte este in conservare si pastreaza arhitectura neoclasica industriala germana.

* Vila Borneanu, realizata in 1935 cu o arhitectura specifica sfarsitului de secol 18 situata la poalele muntelui Baiu , la vremea respective avand o ampla panorama asupra masivului Bucegi. In prezent a fost transformata in gradinita de copii nr 4, asezamant ce contribuie la pregatirea copiilor cetatenilor localitatii. Vila a fost donata statului in 1963 de Gheorghe Borneanu prin decretul 479.

* Casa de odihna a preotilor, situata in strada Libertatii 234, reprezinta un monument de arhitectura clasica a sfarsitului de secol 18. In prezent functioneaza ca imobil de reculegere si odihna in subordinea Patriarhiei Ortodoxe Romane , proprietar fiind dl Paslaru Aurel.

* Monumentul Dr. Kremnitz ridicat in 1889 de catre Ion Kalinderu in onoarea medicului familiei regale.

Alte Atractii Busteni:

In Busteni puteti admira case si vile de munte, cu elemente de arhitectura rustica: cerdac cu stalpi care sustin arcade in stil neobrancovenesc, foisor inchis cu geamlac, acoperis construit in doua sau patru ape, stresini late, turnuri cu 2, 4, 6 fete, scari din piatra de cariera. Plimbandu-va prin acest micut oras o sa descoperiti alte cateva obiective interesante.

In curtea liceului din Busteni se afla Statuia lui Nicolae Balcescu, realizata de sculptorul Ion Lucian Murnu. Impresionanta este si cladirea fostului Cazino si Hotel (fosta, Casa de copii 9 mai) de pe strada Traian nr. 1.

Casa Romano-Franceza, situata in fata primariei orasului, pune la dispozitia francofonilor o biblioteca si o videoteca moderne.

Banca La Regina a fost amplasata in 1888 in punctul numit La Ferastrau de pe un drum de munte aflat la 2 km departare de oras. In 1904, scriitorul, publicistul si inginerul Nestor Urechia, fermecat de aceste locuri, a asezat pe bulevardul Libertatii (DN1), doua banci din piatra masiva, prelucrata (restaurate integral in 2009 de Clubul Rotary Valea Prahovei).

Galerie Foto Apartament Cristian Busteni

Apartament Apartament
1097 afisari
Living Living
995 afisari
Salon Salon
1041 afisari
Bucatarie Bucatarie
2359 afisari
Dormitor Dormitor
987 afisari
Interior Interior
931 afisari
Canapea Canapea
999 afisari
Grup Sanitar Grup Sanitar
922 afisari
Priveliste Priveliste
918 afisari
Crucea Caraiman Crucea Caraiman
880 afisari
 
     

 
   
     

 
   
     


 
 

Am fost acolo - Parerea ta despre Apartament Cristian din Busteni

Va rugam nu postati cereri de cazare in acest camp ! Postati doar impresii si pareri personale !
Va rugam sa acordati note pentru optiunile de mai jos !
Cazare
5.0
Servicii
5.0
Personal
5.0
Locatie
5.0
Raport Pret / Calitate
5.0
Nota finala: 5.0


Cod Securitate





Greu de citit? Regenereaza cod


Mai puteti scrie caractere.

Impresiile si parerile turistilor despre Apartament Cristian din Busteni

Momentan nu a adaugat nimeni nici un review . Fii tu primul !

Comentarii publicate pentru Apartament Cristian din Busteni sunt opiniile private ale utilizatorilor acestui site. TourismGuide.ro nu poate fi
considerat responsabil pentru acest continut si acceptul acestuia.
In cazul in care aceste comentarii sunt false si pot induce in eroare, va rugam sa ne contactati direct.