Cazare Moldovita | Cazare Hoteluri Pensiuni Vile Moldovita | Oferte Moldovita

Cazare Moldovita | Localitatea Moldovita Vile Pensiuni Hoteluri | Obiective turistice Moldovita




Cazare Romania > Bucovina > Judetul Suceava > Cazare Moldovita


 
 

Cazare Moldovita

Oferte Moldovita 2025 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii

  • Filtreaza:
  • Categorie
  • Clasificare

Unitate turistica clasificata la 3 stele Vezi pe Harta

Cazare Moldovita, Str Principala

Casa cu Meri oferă acces Wi-Fi gratuit și grădină spațioasă. Oaspeţii au la dispoziţie parcare gratuită. Camerele de la Casa cu Meri au podea cu mochetă, TV prin cablu și baie privată cu duș. De asemenea, există o zonă comună de lounge cu TV.

Informatii
 
     
 
 

Meleagurile comunei Moldovita sunt amintite pentru prima data in documentele cancelariei lui Alexandru cel Bun, la inceputul veacului al XV-lea, cand voievodul Moldovei daruieste Manastirii Moldovita acele meleaguri. Documentul nu mentioneaza existenta unor locuitori si cu siguranta n-au existat atunci.

Dupa terminarea construirii noii manastiri de catre Domnul Petru Rares,acesta intareste dania facuta de Alexandru cel Bun,la curtea din Harlau in anul 1534 d Ch, colonizand aceste locuri cu robi ai manastirii. In decursul timpului,locuitorii satului Moldovita, robi ai manastirii Moldovita, migrand in amonte pe firul apei, au intemeiat noua asezare care mai apoi s-a desprins de vatra satului, formand doua localitati distincte: Vatra Moldovitei si Moldovita, cunoscuta sub numele de Rusi Moldovita.

Comuna Moldovita se invecineaza la N cu comuna Brodina, la N-E cu Putna - Radauti, la E si S-E cu comuna Vatra Moldovitei, la V cu comuna Breaza si la N-V cu comuna Izvoarele Sucevei. Muntii ce maecheaza bazinul Vaii Moldovita fac perte din grupa Obcinilor Bucovinei. Sunt de inaltime mijlocie, altitudinile medii fiind cuprinse intre 1000-1479 m.

Reteaua hidrografica se caracterizeaza prin prezenta raului Moldovita si a paraielor Demacusa, Secries, Ascunsul. Abundenta padurilor a dus la dezvoltarea exploatarilor forestiere, aceasta indeletnicire fiind una din ramurile de baza ale industriei locale.

Traditia locala aminteste de existenta mai multor familii, anterior anexarii Bucovinei la Imperiul Habzburgic. La recensamantul din 1774 reiese ca Rusi Moldovitei avea 106 familii. Numarul celor asezati aici creste mereu, astfel ca in 1864 populatia ajunge la 2022 locuitori. Un factor esential in cresterea demografica il constituie dezvoltatea economica a zonei.

Astfel, prima fabrica de cherestea este datata in jurul anilor 1870 - 1895. Pe teritoriul comunei se gaseau 7 fierastraie puse in miscare de apa si o fabrica cu motoare cu aburi ce avea 12 gatere. S-au construit cai ferate atat pentru calatori cat si pentru transportul bustenilor. In anul 1897 calea ferata ingusta avea 17 km.

Exploatarea masei lemnoasa, cresterea animalelortesaturile, cultivarea pamantului, incondeierea oualor sunt printre principalele activitati ale localnicilor. Cresterea numarului de locuitori a dus si la dezvoltarea invatamantului.