Cazare Solca | Orasul Solca | Cazare Hoteluri Pensiuni Vile Solca | Accommodation Solca

Cazare Solca | Orasul Solca Vile Pensiuni Hoteluri | Obiective turistice Solca | Solca Accommodation




Cazare Romania > Bucovina > Judetul Suceava > Cazare Solca


 
 

Cazare Solca

Oferte Solca 2024 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii

  • Filtreaza:
  • Categorie
  • Clasificare

Unitate turistica clasificata la 4 stele Vezi pe Harta

Cazare Solca, Str. Victor Vasilescu, Nr. 13 bis

Înconjurata de o gradina mare, Pensiunea Ana Maria se afla într-o locatie linistita în orasul Solca, la 29 km de centrul orasului Gura Humorului. Regiunea este renumita pentru aerul sarat datorat muntilor de sare din apropiere. Salina Cacica este la 5 km. Camerele includ TV prin cablu si baie cu uscator de par si articole de...

Informatii
 
     
 
 

Orasul Solca este remarcat ca un loc de un pitoresc remarcabil, asezat pe valea cursului mijlociu al raului Solca, afluent de dreapta al Sucevei. Localitatea nu este racordata la sistemul national de cale ferata, situatie care a creat si continua sa creeze dificultati evolutiei lui economice. Statia de cale ferata cea mai apropiata se afla la o distanta de 12 km, gara Cacica, pe linia Suceava – Vatra Dornei. Din punct de vedere al organizarii administrativ – teritoriale, localitatea Solca cuprinde, pe langa vechea asezare Solca si satul Poieni – Solca, situat pe o valcea la confluenta paraului Morii cu paraul Racova, afluenti ai Solonetului, toate aceste mici ape curgatoare apartinand bazinului hidrografic al raului Suceava. Solca a fost cea mai mica asezare urbana a judetului Suceava, dar datorita cuprinderii si a teritoriului satului Poieni localitatea si-a marit suprafata la 6463 ha. Asezarile Marginea si Arbore la nord, Cacica la sud, Botosana si Cajvana la est si Manastirea Humorului si Sucevita la vest sunt vecinele orasului Solca.
In anul 1775, localitatea Solca, impreuna cu Bucovina de N, intra sub stapanire austriaca (pana in anul 1918), si odata cu aceasta incep sa se stabileasca aici multe familii de germani, polonezi, evrei, etc.
Orasul Solca se afla pozitionat la o distanta de 23 km de orasul Radauti, 32 km de orasul Gura Humorului, 48 km de resedinta judetului Suceava, 78 km de orasul Cernauti si 464 km de Bucuresti. Localitatea Solca are un relief specific regiunii de contact dintre Podisul Sucevei si Obcinele Bucovinei.
Teritoriul urban al Solcii apartine extremitatii vestice a Podisului Sucevei, unei zone care patrunde intre doua culmi ale Obcinei Mari, capatand in acest fel un aspect depresionar.

Datorita asezarii sale, orasul Solca, asemeni intregului judet Suceava, are o clima temperat – continentala, dar cu o nuanta ce rezulta din sinteza climatului montan cu a celui de podis. Lipsa unor inregistrari meteorologice sistematice pe parcursul unor perioade mai lungi de timp nu da posibilitatea cunoasterii mai profunde a evolutiei climatului local. Datele care exista astazi pot caracteriza insa cu precizie aspectele generale actuale ale climei. Astfel, in ceea ce priveste temperaturile medii ale anului, acestea sunt : 6 grade celsius - temperatura medie a anului ; 21 grade celsius - temperatura medie a verii si -8 grade celsius– temperatura medie a iernii. Nu exista o evidenta a temperaturilor minime si maxime inregistrate pe plan local, dar se poate spune ca in timpul iernii se inregistreaza si temperaturi sub – 25 grade C, iar vara temperaturile aerului depasesc uneori 30 grade C. Aceasta amplitutinde dovedeste caracterul continental relativ moderat al climatului orasului Solca.

Fauna locala in Solca este deosebit de diversa fiind reprezentata de iepuri, veverite, vulpi, ursi, mistreti, caprioare, cerbi carpatini, precum si multe specii de pasari. Pestii cei mai raspanditi sunt carasul, crapul, linul, cleanul.

Datorita conditiilor de relief si de clima in care este asezata localitatea Solca, intalnim o vegetatie variata, incepand cu cea de lunca, continuand cu pajisti stepizate joase si inalte si sfarsind cu o vegetatie caracteristica regiunilor montane. Luncile apelor curgatoare pe anumite portiuni au o vegetatie formata din plante specifice locurilor mlastinoase, precum si arbori ca arinul, rachita, salcia. In perimetrul satului Poieni – Solca domina vegetatia de pajiste stepizata joasa, iar pe dealurile de contact cu munti se intalnesc plante ca papadia, paiusul, garofita, flamanzica, specifice zonelor stepizate mai inalte.