Cazare Agnita | Oferte cazare Agnita | Accommodation Agnita | Hoteluri Pensiuni Vile Agnita

Cazare Agnita | Accommodation Agnita | Orasul Agnita obiectiv turistic




Cazare Romania > Transilvania > Judetul Sibiu > Cazare Agnita


 
 

Cazare Agnita

Oferte Agnita 2024 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii

  • Filtreaza:

 
     
 
 

Aceasta sectiune nu are unitati de cazare inscrise !

Daca sunteti proprietarul unui hotel, pensiuni sau vile din si doriti inscrierea in portalul de promovare turistica www.tourismguide.ro accesati pagina Inscrie-te acum !

Pentru a venii in sprijinul echipei TourismGuide de a dezvolta si promova impreuna cat mai eficient localitatea, puteti trimite informatii si poze pe adresa de email: admin@tourismguide.ro

Parte integranta a Podisului Transilvaniei, Podisul Hartibaciului, cuprinde in centrul sau localitatea Agnita, asezata pe cursul mijlociu al raului cu acelasi nume, ce traverseaza intreaga zona cunoscuta sub numele de Valea Hartibaciului.
Localitatea Agnita este situata in inima tarii, pe coordonatele geografice 45 ° 95 ´ latitudine nordica si 24 ° 70 ´ longitudine estica. Altitudinea absoluta a orasului Agnita fata de nivelul marii este de peste 600 m.
Agnita se gaseste la convergenta drumurilor ce leaga podisul Tarnavelor de Tara Barsei, la distanta aproape egala de Sibiu, Medias, Sighisoara, Fagaras. De orasul Agnita apartin localitatile Ruja si Coves.
Din punct de vedre geografic Agnita se situeaza aproape de meridianul 25 °.

Cadrul natural limitrof este cel de dealuri, care prezinta inaltimi intre 550 - 700 m, cu vai ramificate fragmentand adanc podisul constituit din roci moi, friabile. Malurile raului Hartibaciu sunt formate din pamant argilos ce contine nisip, marne si pietris.
Relieful influenteaza foarte mult climatul si in special regimul de ploi.
Climatul bazinului Hartibaciului este de tip temperat continental. Temperatura medie anuala a aerului variaza intre 8 °C si 9 °C; a lunii ianuarie intre -3 °C si -4 °C, iar a lunii iulie intre 18 °C si 20 °C.

In Agnita invatamantul a avut si are un rol insemnat in domeniul stiintei, educatiei si culturii.Primele stiri despre existenta unei scoli dateaza de la sfarsitul secolului al XV-lea.Trebuie mentionat faptul ca aceasta scoala era in primul rand pentru populatia saseasca si era strans legata de biserica.

Dupa construirea bisericii Sfantul Nicolae in 1795 – 1797, pe langa aceasta biserica a functionat si o scoala pentru romani, in care copiii invatau cu ajutorul alfabetului chirilic, in care erau scrise cartile de cult ortodox.
In 1806 in Agnita se construieste un nou lacas de scoala, urmat de altul in 1867, mai spatios, unde se infiinteaza si o scoala serala pentru ucenici.
In anul 1866, in Agnita, se construieste primul locas pentru o scoala romaneasca.
In prezent, in Agnita, functioneaza: cinci gradinite, cinci scoli generale, Liceul Teoretic August Treboniu Laurian, un club al elevilor, Casa de Copii Scolari, care asigura desfasurarea procesului de invatamant instructiv-educativ si desavarsirea profesionala.