Cazare Margau | Oferta cazare Rachitele Apuseni | Pensiuni vile muntii Apuseni

Margau cazare Pensiuni | Muntii Apuseni oferta de cazare si excursii




Cazare Romania > Muntii Apuseni > Judetul Cluj > Cazare Margau


 
 

Cazare Margau

Oferte Margau 2025 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii


Vezi pe Harta

Cazare Margau, Str. Principala, nr. 445 A

Cabana Goronet se află în localitatea Mărgău și este înconjurată de dealuri cu pante line. Oferă camere, grădină cu terasă și facilități de grătar, precum și bucătărie comună. Oaspeţii își pot parca mașinile gratuit la proprietate....

Informatii

Vezi pe Harta

Cazare Margau, Str. Principala, nr. 324

Informatii

Vezi pe Harta

Cazare Margau, Str. Principala, nr. 324

Pensiunea Margau Apuseni ofera unitati de cazare in Margau, cu WiFi gratuit, vedere la munte, zona de plaja privata, facilitati de gratar si gradina. Este posibilitatea de a face baie in ciubar incalzit-hot tub (350 lei pe zi) Casa de vacanta are 5 dormitoare separate, 3 bai, bucatarie complet utilata, cu zona de luat masa si cuptor, si camera de...

Informatii

Vezi pe Harta

Cazare Margau, Margau, nr. 342

Cabana Goronet se află în localitatea Mărgău și este înconjurată de dealuri cu pante line. Oferă camere, grădină cu terasă și facilități de grătar, precum și bucătărie comună. Oaspeţii își pot parca mașinile gratuit la proprietate....

Informatii

Vezi pe Harta

Cazare Margau, Str. Principala nr. 335

Cabana La Ticu se afla in comuna Margau Judetul Cluj la poalele Muntelui Vladeasa . Cabana este disponibila pentru petrecerea vacantelor si a concediilor, petrecerea sarbatorilor de Craciun, Revelion, Pasti etc si sarbatorirea diverselor aniversari. Pentru cazare aveti la dispozitie 4 dormitoare duble cu o capacitate maxima de 10-14...

Informatii

Vezi pe Harta

Cazare Margau, Margau, nr. 342

Amplasata intr-o zona linistita din muntii Vladeasa si inconjurata de pajisti, Cabana Ciurtin este la 15 km de lacul Belis si de cascada Valul Miresei . Ofera internet WiFi gratuit, posibilitati de echitatie si o zona pentru gratar. Cabana Ciurtin  are o bucatarie bine echipata, o terasa cu mobilier de exterior si balcon. Baia privata...

Informatii

Unitate turistica clasificata la 3 stele Vezi pe Harta

Cazare Margau, Sat Scrind-Frasinet, nr. 27

Pensiunea Ştefănuţ este situată în satul Scrind-Frăsinet şi oferă acces gratuit la internet WiFi şi parcare privată gratuită. Proprietatea are o grădină care oferă o terasă la soare, un foişor, facilităţi de grătar şi un loc de joacă cu...

Informatii
 
     
 
 

Zona turistica Rachitele o lume pierduta si fascinanta

Acest sat este "poarta de intrare" in Parcul Natural al Muntilor Apuseni. Pe aici trece drumul principal care traverseaza muntii, luand-o prin Padis, cel mai important obiectiv turistic din Muntii Apuseni. Este cel mai mare sat din zona si are o structura complexa in comparatie cu celelalte sate. Este situat de-a lungul vaii Rachitele si are de asemenea o ramificatie pe valea Stanciului si este un catun caracteristic Muntilor Apuseni situat la altitudinea de 1400 m.
Relieful a fost principalul factor care a influentat dezvoltarea zonei. De exemplu in Doda Pilii catunul a fost construit din 17 colibe care au transformat asezarea intr-o importanta zona turistica.

Ghetarul Pestera Focul Viu

Pestera focul viu este alcatuita din doua sali, din care prima de mari dimensiuni, ocupata de un imens bloc de gheata. Tavanul salii mari este spart de o fereastra de mari dimensiuni prin care a cazut o mare cantitate de busteni, frunze precum si zapada din exterior, acumulate in centrul salii.
Prin tavanul pesterii patrunde suficienta lumina pentru a dezvalui grupurile de stalagmite de gheata aflate in partea opusa intrarii in pestera.
De altfel, in jurul orelor pranzului, razele de soare patrund prin fereastra creind un decor feeric.
Una din marginile blocului de gheata coboara abrupt intr-o crevasa adanca pe langa peretele de stanca. Explicatia existentei ghetarului in pestera este data de doua elemente: tavanul spart de fereastra favorizeaza acumularea aerului rece si lipsa ventilarii in pestera mentine aerul rece captiv tot timpul anului.

Cetatile Ponorului - Muntii Apuseni

Cetatile Ponorului sunt constituite din trei circuri mari de stanca, aflate intr-o imensa depresiune impadurita, adanca de 300 m, partea ei superioara avand un diametru de peste 1km. Culmile inconjuratoare care inchid circular depresiunea sunt taiate doar intr-un singur loc de canionul Vaii Cetatilor.

Pietrele Albe - Margau

Pietrele Albe sunt situate pe teritoriul comunelor Sacuieu si Margau. Este un bun loc de practicare a alpinismului si parapantei. Reprezinta un abrupt calcaros foarte spectaculos al Muntelui Piatra Graitoare (1557 m) din estul Masivului Vladeasa, pe versantul stang al Vaii Fagatel. Verticalitatea de un alb deosebit este ferestruita de grote si arcade si intrerupta de hornuri si valcele. In zona cresc multe plante rare si se deschid multe avene.
Pietrele Albe din acesti munti formeaza abrupturi spectaculoase, constituind o insula de alb On oceanul de padure (declarate rezervatie naturala), constituie un abrupt calcaros sub Varful Vladeasa, impresionant prin albul imaculat al stancilor in decorul feeric al padurii.

Cascada Valul Miresei

Cascada Valul Miresei este cea mai reprezentativa din Muntii Apuseni. Cascada are aproximativ 50 m inaltime dar grandoarea si salbaticia ei a fost partial afectata datorita drumului forestier construit in apropiere acum cativa ani. Denumirea acestei cascade vine de la legenda care spune ca o mireasa a cazut in ziua nuntii de pe stanci si i-a ramas voalul agatat.
Nuntasii s-au oprit din petrecere si au plans-o pe mireasa iar in locul respectiv s-a format cascada "Valul Miresei". Cu toate ca salbaticia ei a fost afectata, cascada ramane un element deosebit si impresionant ce-si arunca furioasa apele tumultuoase in doua trepte.

Biserica din Margau

Construita in sec.XVII a fost nucleul central care a dictat evolutia satului si a zonelor inconjuratoare. Biserica din Margau dateaza din 1506.