Siguranta Pasagerilor | Reguli de Conduita Zboruri WizzAir

Siguranta Pasagerilor | Asigurari Medicale | Reguli | Bilete de Avion




 

Cazare Romania > Bilete de Avion > Wizz Air > Siguranta Pasagerilor

 
 

Siguranta Pasagerilor

Siguranta Pasagerilor | Reguli de Conduita Zboruri WizzAir
 
     

 
 

fly-go.ro

Cum rezerv?


  • Foloseste formularul alaturat

  • Data de plecare cu 3 zile inaite

  • Alege ruta dorita

  • Numarul de pasageri

  • Cauta

  • Asteapta rezultatul cautarii

Siguranta Pasagerilor



Siguranta la bordul aeronavei:
Transportul aerian este cel mai rapid si cel mai sigur mijloc de transport. Aproximativ 3 milioane de pasageri sunt trasportati zilnic cu aeronavele comerciale si sosesc in siguranta la destinatie.
O aeronava decoleaza - cu dumneavoastra la bord - numai daca este inspectata si avizata pentru ruta pe care este planificata sa zboare. Aceasta actiune extrem de importanta are loc numai cu cateva minute inainte de decolare, dar "povestea sigurantei" incepe pe biroul proiectantilor si acopera toate aspectele aviatiei civile, dupa cum urmeaza:
* Proiectare: Toate tipurile de proiecte sunt inspectate si vor fi aprobate de autoritatea responsabila numai daca respecta toate standardele de siguranta.
* Produsul: Toate componentele aeronavei sunt verificate inainte si dupa instalare, si toate aeronavele sunt testate in aer inainte de a parasi locatia unde au fost asamblate.
* Companiile: Numai o companie certificata poate proiecta, asambla, opera si efectua operatiuni de intretinere a unei aeronave. Inainte de a fi certificata, orice companie trebuie sa indeplineasca anumite standarde operationale, procedurale si in ceea ce priveste resursele.
* Oamenii: Aeronava dumneavoastra este proiectata, asamblata, intretinuta si operata de personal autorizat si licentiat. Pentru a mentine valabilitatea licentei de aviatie, trebuie efectuate cu succes sesiuni de pregatire initiale si ulterioare iar experienta trebuie, de asemenea, mentinuta.
* Monitorizare: Toate aeronvele si companiile licentiate, precum si personalul certificat sunt inregistrate si monitorizate permanent de catre Autoritatile de Aviatie Civila in vederea mentinerii valabilitatii licentelor.

Avioanele sunt rezistente si stabile; acestea sunt construite astfel incat sa depaseasca limitele normale de siguranta. Ele rezista la eforturi mecanice si forte mai mari decat cele la care sunt expuse in mod curent.
Instrumentele principale de bord sunt dublate sau triplate pentru a avea siguranta ca nu apar probleme in cazul in care unul dintre ele se defecteaza.
Pentru propria dumneavoastra siguranta va rugam:

* Ascultati instructiunile de siguranta si cititi pliantul de siguranta;
* Mentineti centura de siguranta intotdeauna inchisa la nivelul soldurilor;
* Respectati restrictiile impuse bagajelor de mana;
* Inchideti telefonul mobil si alte dispozitive electrice pe intreaga durata a zborului;


In cazul turbulentelor
Nu trebuie sa va ingrijorati in privinta turbulentelor. Chiar si turbulentele puternice sunt normale si nu afecteaza aeronava.
Turbulentele sunt cauzate de vanturi si pot fi prognozate cu usurinta astfel incat altitudinea de zbor sa poata fi schimbata pentru a micsora efectele neplacute.
Va puteti astepta la turbulente usoare sau moderate in timpul decolarii si aterizarii la altitudini joase sau in dupa-amiezele insorite si foarte calde, deoarece soarele incalzeste solul iar aerul fierbinte se ridica, devenind ?denivelat??�.
Nu uitati ca - in ciuda faptului ca dumneavoastra simtiti astfel ? avionul nu cade sute de metri, ci numai foarte putin.
Cum sa scapati de teama de zbor
Impingeti abdomenul in fata, apoi respirati profund si usor pe nas. Faceti o pauza, apoi expirati usor. Repetati pana va veti simti mai bine.


Sanatarea in timpul calatoriei cu avionul

Presiunea din cabina
Cabina aeronavei este presurizata, dar presiunea aerului din cabina este mai mica decat cea de la sol. Este echivalenta cu presiunea de la o altitudine de 1500-2000 metri deasupra nivelului marii, care este usor tolerata de pasagerii sanatosi. Pasagerii cu afectiuni cardiovasculare sau respiratorii ori alte afectiuni sanguine trebui sa consulte medicul inainte de calatorie, deoarece este posibil sa nu poata tolera cantitatea redusa de oxigen de la bord.

Durerile de urechi

In timpul calatoriilor cu avionul presiunea aerului se modifica si acest lucru poate cauza discomfort in urechi, in cele mai multe cazuri in timpul aterizarii. Daca suferiti de infectii ale urechilor, nasului sau sinusurilor, ar trebui sa evitati zborul deoarece inabilitatea de a egaliza diferentele de presiune poate duce la accidente. Daca apar astfel de probleme in timpul zborului, picaturile nazale va pot fi de ajutor.
Daca resimtiti dureri in urechi ar trebui sa incercati urmatoarele:

* cascati sau inghititi;
* mestecati guma;
* tineti-va de nas si suflati usor.

Umiditatea, deshidratarea
Umiditatea relativa este de aproximativ 20%, ceea ce inseamna ca este relativ mica si, prin urmare, poate duce la discomform al ochilor, gurii si nasului.
Pentru a elimina discomfortul va sugeram sa utilizati ochelari in locul lentilelor de contact, sa consumati bauturi racoritoare inaintea si in timpul zborului (evitati bauturile alcoolice si cu continut de cafeina) si sa folositi lotiune hidratanta pentru piele.
Lipsa de miscare si tromboza venoasa profunda (TVP)
Lipsa prelungita de miscare pe durata zborurilor lungi - in particular in pozitia sezand - poate duce la aparitia unor cheaguri de sange in membrele inferioare. In cele mai multe dintre cazuri nu apar nici un fel de simptome, dar poate duce la umflarea si amortirea picioarelor. Foarte rar, atunci cand se formeaza un cheag mare la nivelul membrului, mici parti ale chegului se pot detasa si pot fi duse de catre fluxul sanguin pana la inima si apoi in plamani, cauzand embolie pulmonara (producand dureri in piept, greutate in respiratie si moarte subita). Acest lucru se poate intampla si la cateva zile dupa calatorie.

Riscul de a face TVP este foarte mic; totusi, ar trebui sa cereti sfatul unui medic inainte de a calatori daca:

* ati mai suferit vreodata de tromboza venoasa sau embolie pulmonara;
* aveti peste 40 de ani;
* urmati o terapie cu hormoni;
* sunteti insarcinata;
* ati suferit o interventie chirurgicala sau un traumatism;
* suferiti de cancer;
* suferiti de boli genetice ce afecteaza coagularea sangelui;
* fumati;
* sunteti supraponderal;
* aveti varice
TVP poate fi usor evitata daca:
* beti multa apa;
* evitati consumul de alcool si cofeina;
* indoiti picioarele si intindeti bratele la fiecare 30 de minute;
* evitati incrucisarea picioarelor cand sunteti asezat;
* purtati haine lejere, confortabile in timpul calatoriei;
* evitati folosirea somniferelor;
* folositi ciorapi medicinali elastici;

Raul de miscare
Raul de miscare este cauzat de pierderea contactului vizual cu orizontul terestru, dar apare foarte rar in timpul calatoriei cu avionul;
Daca sunteti susceptibil sa aveti rau de miscare, alegeti un loc la geam, de preferat deasupra aripii, mancati ceva usor inainte si in timpul calatoriei, nu cititi si deschideti ventilatia;

Fumatorii

Fumatul nu este permis la bordul aeronavelor noastre. Sugeram fumatorilor impatimiti sa mestece guma sau sa foloseasca plasturi inlocuitori cu nicotina sau un tranchilizant usor pentru a diminua discomfortul.

Femeile insarcinate

Femeile insarcinate nu trebuie sa calatoreasca cu Wizz Air daca sarcina depaseste 34 de saptamani. Wizz Air nu este responsabila pentru problemele de sanatate ale femeilor insarcinate si/sau ale fatului ce pot aparea in timpul sau ca rezultat al calatoriei aeriene. Wizz Air recomanda ferm ca femeile insarcinate a caror sarcina depaseste 28 de saptamani sa consulte un medic inaintea calatoriei.

Sugarii

Calatoria cu avionul nu se recomanda sugarilor mai mici de 7 zile sau copiilor nascuti prematur, deoarece modificarile de presiune din cabina ii deranjeaza. Sugarii sunt mai sensibili la deshidratare. Asigurati-va ca acestia au un aport suficient de lichide inaintea si in timpul calatoriei.

Afectiunile pre-existente

Va sugeram sa consultati un medic inainte de calatorie daca utilizati medicamente imunosupresoare sau daca suferiti de o boala recenta sau cronica, cum ar fi

* maladiile vasculare;
* afectiuni respiratorii cronice;
* anemie severa;
* diabet instabil;
* cancer;
sau daca aveti o conditie fizica incerta.
Calatoria aeriana cu stimulator cardiac este sigura, totusi, sistemele cu stimulare unipolara pot fi suceptibile la interferente electronice in timpul zborului si trebuie, de asemenea, cunoscute efectele dispozitivelor de control de securitate din aeroport asupra acestora.

Aerul din cabina
Aerul din cabina este schimbat cu aer din exterior si aerul recirculat in cabina este filtrat. Acest sistem asigura o improspatare totala a aerului de aproximativ 20-30 de ori pe ora, nivel de ventilare superior oricarei cladiri, ceea ce mentine un nivel redus de contaminare.
Filtrele retin bacteriile, ciupercile si cele mai multe virusuri. Totusi, pentru a evita transmiterea bolilor de la o tara la alta, persoanele cu boli contagioase trebuie sa evite sa calatoreasca.



Sursa: www.wizzair.com



Alte Compani Aeriene:
Lufthansa Air france Klm Myair Wizz air Sky europe Blue air Tarom

 
     
 
 
 
     
 



 
 

Siguranta Pasagerilor Wizzair link-uri utile | Informatii utile Siguranta Pasagerilor Wizzair