Vila Vlad Targu Neamt - TourismGuide Romania

Vila Vlad Targu Neamt | Cazare Targu Neamt Vila Vlad | Rezervari Vila Vlad Targu Neamt | Cazare Targu Neamt




Cazare Romania > Cazare Moldova > Judetul Neamt > Cazare Targu Neamt > Vile Targu Neamt > Vila Vlad

 
 
Cazare Vila Vlad Targu Neamt

Vila Vlad

Clasificat la 0 stele
Vizualizari: 1774
Rezerva online!

Nota informativa !!!

• Va indrumam sa folositi sectiunea Rezerva Online de mai sus pentru a verifica disponibilitatea camerelor si tarifele aferente acestei unitati de cazare.
• Rezervarile vor putea fi efectuate online in timp real conform disponibilitatii oferite de sistemul de rezervari.

Contact Vila Vlad Targu Neamt

Orasul: Targu Neamt
Regiunea Turistica: Moldova
Descrierea adresei: Vila este situata la intrarea in Targu Neamt-DN15.

Unitatea de cazare Vila Vlad face parte din categoria Vile Romania

Harta Vila Vlad Targu Neamt

Servicii oferite de Vila Vlad Targu Neamt

  • Bucatarie complet utilata.
  • Living spatios.
  • Tv si cablu tv.
  • Terasa de vara.
  • Gradina cu livada 1000 mp.
  • Parcare proprie.

Despre Vila Vlad Targu Neamt

Vila Vlad dispune la etaj de 8 camere cu bai proprii, televizor, cablu, incalzire centrala pe gaz;

Parterul este destinat relaxarii, avand un living de 60 mp, cu dvd, video, instalatie muzicala cu mp3 ,cablu, televizor (ideal petreceri);

De asemenea Vila Vlad ofera turistilor bucatarie 20 mp, complet utilata (frigider, congelator, cuptor microunde, expresso, ceai, vesela noua completa, tacamuri), terasa la bucatarie, gradina cu livada 1000 mp, gratar, parcare proprie asigurata cu 20 locuri.

Tg. Neamt este un oras datat documentar din 1387-1392. Celebritatea zonei se datoreaza peisajului pitoresc, dar, mai ales vestitei Cetati a Neamtului, ce strajuieste din sec XIV orasul. Trecand podul peste, Ozana cea limpede si frumos curgatoare, ajungem la Humulestii lui Creanga, in prezent cartier al orasului Tg Neamt. Marele povestitor a scris despre aceasta asezare ca Un mare si vesel sat, sat vechi, razasesc

Mai departe, spre statiunea Durau, nu putem trece fara sa intram in manastirile ce sunt una dupa alta in drumul nostru Neamt, Secu, Sihastrie, Sihla, Agapia, Varatec. Inceputurile vietii monahale in zona Manastirii Neamt s-a datorat sihastrilor ( Daniil Sihastrul si altii ), care isi duceau viata in singuratate sau in grupuri mici si care au ridicat mici asezaminte de rugaciune.
Inainte de a ajunge la Manastirle Agapia si Varatec este pacat sa nu faceti o plimbare in Codrii de Argint evocati de Eminescu, precum si la Casa Memoriala Mihail Sadoveanu. Manastirea Agapia este construita dupa un plan asemanator manastirii Trei Ierarhi din Iasi, ctitorita de Vasile Lupu.

Sfintirea Manastirii a fost la 12 Septembrie 1647. In incinta Manastirii puteti admira si va inchina la icoanele pictate de marele Nicolae Grigorescu, pe vremea cand avea doar 18 ani (1858). Acesta a realizat o suita de compozitii murale si de icoane, inspirandu-se din marii pictori renascentisti. Pentru icoana Sf. Gheorghe in picioare, de pe usa stanga a altarului, s-a inspirat din sculptura lui Donatello din Florenta. Despre Nicolae Grigorescu si pictura sa de la Agapia au scris Al. Vlahuta, Barbu Delavrancea si altii.

In incinta Manastirii se afla si Muzeul de Arta, Sectia Medievala din Bucuresti. La distanta foarte mica de Manastire se afla Manastirea Agapia Veche, sau Agapia din Deal. (2km) Alte obiective din zona Orasului Tg. Neamt ar mai fi Casa Memoriala Ion Creanga, Monumentul Vanatorilor de munte, si, nu in ultimul rand, rezervatia de zimbri din apropierea Manastirii Neamt Daca dispuneti de suficient timp, puteti face o plimbare de 30 minute cu masina la Piatra Neamt, pentru a admira panorama orasului din telegondola orasului, pusa in functiune in anul 2008. Va asteptam cu drag sa ne fiti oaspeti!

Imprejurimi si Obiective turistice Targu Neamt

Judetul Neamt se afla in zona central - estica a Romaniei, avand suprafata de 5.896 km², se suprapune partial Carpatilor Orientali, Subcarpatilor Moldovenesti si Podisului Moldovenesc, si este strabatut de cursul mijlociu al raurilor Bistrita si Siret. Judetul Neamt dispune de 2 municipii: Piatra Neamt si Roman, 3 orase: Targu Neamt, Bicaz si Roznov, de 78 comune si 347 sate.

Relieful judetului este caracterizat de trepte domoale, un amfiteatru natural, cu inaltimi ce in vest ajug la 1.907 m. altitudine Vf. Ocolasu si spre est ajung in lunca Siretului la 180 m. altitudine. Judetul Neamt are ca vecini la nord judetul Suceava, la vest judetul Harghita, la sud judetul Bacau, iar la est judetele Vaslui si Iasi. Numele de Neamt apare prima data in una dintre epistolele semnate de Alexndru cel Bun Muntii reprezinta 45% din suprafata totala a judetului, iar dealurile si podisurile 55.

Muntii au forma unor culmi si platouri cu varfuri izolate, puternic fragmentati de vai adanci, inclusi in intregime Carpatilor Orientali- grupa muntilor Bistritei Moldovenesti si cuprind: muntii Bistritei, Ceahlau, Hasmas, Tarcau si Stanisoarei. Dealurile subcarpatice formeaza o fasie continua de la nord la sud, lata de 15 km incluzand depesiunile subcarpatice Neamt, Cracau - Bistrita si Tazlau ce se individualizeaza ca niste campii colinare de-a lungul vailor, intens cultivate.

Culoarele de vale ale Siretului, Bistritei si Moldovei ocupa un loc aparte in relieful judetului avand aspectul unor campii largi terasate, dezvoltate la o altitudine de 180-200 m. Jumatatea vestica a judetului este caracterizata de climat specific montan, iar in restul teritoriului un climat temperat continental puternic influentat de masele de aer din est. Intreaga retea hidrografica ce dreneaza teritoriul judetului apartine raului Siret si principalilor sai afluenti Bistrita si Moldova la care se adauga raurile Ozana, Cracau, Tarcau, Cuiejdi. Lacurile constituie un element nou in peisajul geografic al judetului, avand nivelul influentat de regimul de functionare al hidrocentralelor, ele se desfasoara pe valea Bistritei: Izvorul Muntelui, Pangarati, Vaduri, Batca Doamnei.

Domeniul forestier adaposteste o fauna bogata si de mare interes cinegetic: urs, lup, cerb, caprior, ras, vulpe, jder, veverita, cocos de munte, soim, ierunca.In apele curate din zona montana, in rauri si lacuri, traiesc diverse specii de pesti: pastrav, lipan, scobar, clean, morunas, babusca.

# Parcul National Ceahlau - suprafata de peste 8.396 ha - rezervatie naturala complexa ce cuprinde numeroase raritati floristice, faunistice si geologice. Parcul adaposteste ecosisteme de mare valoare, cu numeroase raritati floristice si faunistice, dintre care 61 specii sunt protejate prin lege, monumente ale naturii, endemite, relicte ale erei glaciare. Masivul Ceahlau este cel mai semet munte al Moldovei, un obiectiv turistic important al tarii, un loc despre care circula multe legende si povestiri. Punctele cele mai inalte de pe munte sunt Varful Toaca (1904 m) si Ocolasul Mare (1907 m); la altitudinea de 1021 m exista o cascada formata din paraul Rupturi, numita Duruitoarea, ale carei suvoaie cad pe un perete de stanca de la o inaltime de 25 m. De la aceasta cascada si-a luat numele renumita statiune Durau, aflata la poalele masivului.

Parcul National Ceahlau se remarca prin numeroasele raritati floristice, unele fiind monumente ale naturii: floarea de colt, tisa, papucul doamnei, ghintura, zada. Caracterizata printr-o mare diversitate de elemente, fauna Masivului Ceahlau confera o inestimabila valoare stiintifica, dand impreuna cu vegetatia maretia biogeografica a acestui munte. Dintre speciile de pesti una este declarata monument al naturii: lostrita. Pasari declarate monumente ale naturii sunt cocosul de munte, fluturasul de stanca, bufnita, ciocanitoarea cu trei degete. Mamiferele sunt reprezentate prin circa 30 de specii din totalul de 100 specii existente in fauna tarii printre care doua monumente ale naturii (cerbul si rasul) si un relict glaciar, capra neagra. Aceasta zona, impresionanta ca ansamblu biogeografic, cu o mare complexitate de elemente floristice si faunistice, se impune a fi conservata an regim natural, mentinand nealterate toate valorile naturale.

# Parcul National Vanatori - Neamt a fost infiintat in 1999, fiind unul dintre cele mai interesante monumente ale naturii din Romania. In parc exista unica rezervatie de zimbri din Romania, infiintata in 1970, cu o suprafata de 16 ha si care cuprinde, alaturi de zimbri, o bogata fauna carpatina.

# Codrii de arama - rezervatie forestiera alcatuita din goruni seculari si Padurea de Argint (mesteceni seculari) din apropiere (zona Agapia - Varatec), care au fost izvor de inspiratie pentru marele poet Mihai Eminescu

# Parcul National Cheile Bicazului - interesant din punct de vedere geologic, geomorfologic, paleontologic, al diversitatii biologice. Cheile Bicazului cu o lungime de 8 km., sunt situate la 3 km de Lacul Rosu si la 20 km de Bicaz, fiind modelate de raul Bicaz in calcarele Masivului Hasmas. Aici apar din loc in loc pereti abrupti numiti "pietre ": Piatra Altarului (1.121 m altitudine), Piatra Arsitei, Piatra Singuratica si portiunea centrala denumita sugestiv Gatul Iadului cu aspect de canion. Declarate monument al naturii, Cheile Bicazului formeaza o rezervatie complexa, geologica si floristica. Rezervatia naturala Cheile Bicazului - Hasmas, monument al naturii, cu pereti stancosi de 300-400 m inaltime, reprezinta un adapost pentru viata salbatica si pentru peste 600 specii de plante pe o lungime de 10 km.

# Rezervatia naturala Cheile Sugaului-Munticelu este singura carstica din judetul Neamt, una dintre putinele din Moldova si una dintre cele mai valoroase din Romania. Rezervatia aflata in Muntii Hasmas, comuna Bicaz-Chei, judetul Neamt, urmeaza sa fie inclusa in reteaua internationala de arii protejate NATURA 2000, datorita unicitatii peisagistice si a patrimoniului natural - Pestera Munticelu - remarcabila prin stalagmitele luminare, si Pestera Tosorog - habitat natural al unei specii de lilieci pe cale de disparitie

Galerie Foto Vila Vlad Targu Neamt

Titlu poza 1 Titlu poza 1
501 afisari
Titlu poza 2 Titlu poza 2
512 afisari
Titlu poza 3 Titlu poza 3
557 afisari
Titlu poza 4 Titlu poza 4
535 afisari
Titlu poza 5 Titlu poza 5
542 afisari
Titlu poza 6 Titlu poza 6
477 afisari
Titlu poza 7 Titlu poza 7
517 afisari
Titlu poza 8 Titlu poza 8
489 afisari
Titlu poza 9 Titlu poza 9
502 afisari
Titlu poza 10 Titlu poza 10
540 afisari
Titlu poza 11 Titlu poza 11
509 afisari
Titlu poza 12 Titlu poza 12
499 afisari
Titlu poza 13 Titlu poza 13
478 afisari
Titlu poza 14 Titlu poza 14
491 afisari
Titlu poza 15 Titlu poza 15
510 afisari
Titlu poza 16 Titlu poza 16
514 afisari
Titlu poza 17 Titlu poza 17
505 afisari
 
     

 
   
     

 
   
     


 
 

Am fost acolo - Parerea ta despre Vila Vlad din Targu Neamt

Va rugam nu postati cereri de cazare in acest camp ! Postati doar impresii si pareri personale !
Va rugam sa acordati note pentru optiunile de mai jos !
Cazare
5.0
Servicii
5.0
Personal
5.0
Locatie
5.0
Raport Pret / Calitate
5.0
Nota finala: 5.0


Cod Securitate





Greu de citit? Regenereaza cod


Mai puteti scrie caractere.

Impresiile si parerile turistilor despre Vila Vlad din Targu Neamt

Am facut rezervare cu 2 zile inainte atat telefonic ,cat si pe mail(printr-un formular) in care ni s-a confirmat ca ni s-au rezervat camerele .Ajungi acolo ni s-a comunicat cu indiferenta ca ni s-au dat camerele doar ca nu am raspuns la telefon in ziua venirii,desi nu mai era vorba de nicio alta confirmare .Eu oricum am stabilit ca daca nu venim vom anunta in timp util caci doar suntem oameni civilizati si educati.Nu ne-a deranjat atat ca ni s-au dat camerele ci atitudinea indiferenta cu care am fost tratati de catre gazde.Nu recoamand nimanui acesta pensiune !
Recenzie trimisa de din Bucuresti, Romania in data de
pentru Vila Vlad din Targu Neamt

Comentarii publicate pentru Vila Vlad din Targu Neamt sunt opiniile private ale utilizatorilor acestui site. TourismGuide.ro nu poate fi
considerat responsabil pentru acest continut si acceptul acestuia.
In cazul in care aceste comentarii sunt false si pot induce in eroare, va rugam sa ne contactati direct.