Pensiunea Catalina Moldova Sulita - TourismGuide Romania

Pensiunea Catalina Moldova Sulita | Cazare Moldova Sulita Pensiunea Catalina | Rezervari Pensiunea Catalina Moldova Sulita | Cazare Moldova Sulita




Cazare Romania > Cazare Bucovina > Judetul Suceava > Cazare Moldova Sulita > Pensiuni Moldova Sulita > Pensiunea Catalina

 
 
Cazare Pensiunea Catalina Moldova Sulita

Pensiunea Catalina

Clasificat la 0 stele
Vizualizari: 2342
Rezerva online!

Nota informativa !!!

• Va indrumam sa folositi sectiunea Rezerva Online de mai sus pentru a verifica disponibilitatea camerelor si tarifele aferente acestei unitati de cazare.
• Rezervarile vor putea fi efectuate online in timp real conform disponibilitatii oferite de sistemul de rezervari.

Contact Pensiunea Catalina Moldova Sulita

Orasul: Moldova Sulita
Regiunea Turistica: Bucovina
Descrierea adresei: Moldova Sulita

Unitatea de cazare Pensiunea Catalina face parte din categoria Pensiuni Romania

Harta Pensiunea Catalina Moldova Sulita

Servicii oferite de Pensiunea Catalina Moldova Sulita

  • Bucatarie
  • Zona de luat masa
  • Tv si cablu tv
  • Informatii turistice
  • Terasa
  • Parcare

Despre Pensiunea Catalina Moldova Sulita

Bine ati venit pe Taramul Hutulilor!

Pensiunea Catalina este amplasata in Obcina Mestecanisului, pe valea Lucavei (afluent al raului Moldova), in Covata Lucinei, la o altitudine de aproximativ 1200 m. In imediata apropiere se afla cel mai inalt varf din Obcinele Bucovinei - Varful Lucina (1588 m).

Din punt de vedere istoric, pensiunea se suprapune cu drumul primului descalecator - Dragos Voda (1352 - 1353), voievodul maramuresan ce a pus bazele statului Moldova. O scurta analiza a legendei infiintarii statului moldovean ne scoate in evidenta faptul ca ne aflam in apropierea locului in care partenerul de vanatoare al voievodului, cateaua Molda, cea de la care si-a tras numele si voievodatul, si-a gasit sfarsitul.

Ne aflam aici in apropierea drumului tatarilor, drum pe care urmasii lui Gingis Han il foloseau pentru a ataca celebra Republica Polona - pana la rascoala lui Bogdan Hmelnitcki din 1648 - 1654, moment in care Ucraina este rupta Poloniei si alipita Rusiei tariste. Dovada existentei acestui drum al mongolilor stau si denumirile unor culmi, varfuri, tihe sau ape: Tatarca Tatarcuta, etc.. in imediata vecinatate a Pensiunii Catalina se afla Herghelia Lucina, una dintre cele mai vechi unitati hipice de la noi din tara. Utilizata inca de la 1787 ca ca pasune alpina pentru tineretul cabalin al hergheliei Radauti, herghelia Lucina devine herghelie de cai Hutuli in 1856. Trebuie sa amintim ca din 1774 pana la Marea Unire din 1918, aceasta zona a Moldovei, Bucovina (numita anterior si tara de Sus, Plonina, Cordun sau Arboroasa), a fost sub ocupatia Imperiului Habsburgic. Asa se explica faptul ca intemeietorul unei rase 100% romanesti este un cavaler austriac - Martin von Hermann - colonel de infanterie. Acesta a sesizat calitatile si abilitatile deosebite ale cailor locali, insusiri care au recomandat utilizarea exemplarelor in companiile de mitraliori si vanatori de munte ai armatei habsburgice. La insistentele colonelului austriac se pun bazele formarii rasei Hutul, pornind initial de la un numar de 5 iepe achizitionate din zona. in 1918, odata cu reintregirea neamului si alipirea Bucovinei, intregul efectiv de cai hutuli este transferat in Austria. Statul austriac organizeza apoi licitatii pentru vanzarea cabalinelor, dar Romania, datorita statutului pe care l-a avut in razboi, nu a fost invitata sa participe decat in ultima faza. Mai mult decat atat, in timpul razboiului s-au pierdut anumite linii din care amintim aici Ceremus, Taras, Misca si stirbu. De la acest moment incepe o munca sustinuta a specialistilor romani. S-au putut reface numai liniile Goral si Hroby, dar in perioada interbelica se mai intemeiaza alte 3 linii genealogice: Ousor - achizitionat in 1923 din Odorhei, Pietrosu - achizitionat tot din Odorhei, si Prislop - acesta fiind o derivatie a liniei Goral.

La ora actuala, herghelia Lucina este cea mai mare herghelie de cai de rasa Hutul din lume. Cresterea se realizeaza in linii genelogice (linii de tata), numele acestor linii fiind date de denumirile anumitor locuri din zona: Hroby, Ousor, Pietrosu, Prislop. Singura linie care nu beneficiaza de un astfel de nume este linia Goral, aceasta fiind importata din Galitia. Totusi, numele de Goral este atribuit unei minoritati etnice ce traieste in Muntii Carpati, minoritate ce se inrudeste cu hutulii.

La mai putin de 500 m de pensiune se afla rezervatia botanica Tinovul Gaina - Lucina reprezentand o zona montana de mlastini oligotrofe (tinov sarac in substante nutritive, acoperit cu muschi arctic de turba) in a carei teritoriu vegeteaza mai multe specii floristice (unele foarte rare), printre care si mesteacanul pitic (Betula nana). Pensiunea Catalina este inconjurata practic de situl Gaina - Lucina sit ce dispune de 3 tipuri de habitat: paduri aluviale cu anin si frasin, turbarii active si turbarii cu vegetatie forestiera. Ce adapostesc si conserva o gama faunistica si floristica diversa, caracteristica lantului carpatic al Orientalilor.

Fauna salbatica locala are in componenta o gama diversa de mamifere, pasari, reptile si amfibieni, dintre care unele protejate. Amintim aici ursul brun, lupul si rasul dintre carnivorele mari ocrotite. Tot aici ne putem intalni cu cerbul carpatin, capriorul, mistretul, jderul, corbul, acvila de munte, broasca rosie de munte, etc ...

Flora locala spontana este constituita din ierburi, flori, arbori si arbusti, din care amintim: pinul, laricele, salcia, merisorul, afinul, zmeura, dar si gustoasele ciuperci din familia hribilor, ghebelor si galbiorilor.

Acces: din DN17/E576/E58 (Campulung Moldovenesc - Vatra Dornei), in comuna Pojorata se intra pe DJ 175 (spre Izvoarele Sucevei) pana in centrul comunei Moldova Sulita (la troita). Din comuna Moldova Sulita se face stanga pe DC 86 (Lucava) catre herghelia Lucina. Dupa ce ati trecut de poarta de intrare in herghelie, la aproximativ 600 de metri, pe partea dreapta, veti vedea Pensiunea Catalina.

Imprejurimi si Obiective turistice Moldova Sulita

Galerie Foto Pensiunea Catalina Moldova Sulita

Titlu poza 1 Titlu poza 1
532 afisari
Titlu poza 2 Titlu poza 2
497 afisari
Titlu poza 3 Titlu poza 3
462 afisari
Titlu poza 4 Titlu poza 4
477 afisari
 
     

 
 

Poti consulta si alte unitati de cazare din Moldova Sulita

 
     

 
   
     


 
 

Am fost acolo - Parerea ta despre Pensiunea Catalina din Moldova Sulita

Va rugam nu postati cereri de cazare in acest camp ! Postati doar impresii si pareri personale !
Va rugam sa acordati note pentru optiunile de mai jos !
Cazare
5.0
Servicii
5.0
Personal
5.0
Locatie
5.0
Raport Pret / Calitate
5.0
Nota finala: 5.0


Cod Securitate





Greu de citit? Regenereaza cod


Mai puteti scrie caractere.

Impresiile si parerile turistilor despre Pensiunea Catalina din Moldova Sulita

Momentan nu a adaugat nimeni nici un review . Fii tu primul !

Comentarii publicate pentru Pensiunea Catalina din Moldova Sulita sunt opiniile private ale utilizatorilor acestui site. TourismGuide.ro nu poate fi
considerat responsabil pentru acest continut si acceptul acestuia.
In cazul in care aceste comentarii sunt false si pot induce in eroare, va rugam sa ne contactati direct.