Cazare Jimbolia | Oferte cazare Jimbolia | Cazare Hoteluri Pensiuni Jimbolia | Accommodation Jimbolia

Cazare Jimbolia | Oferte Cazare Jimbolia | Orasul Jimbolia | Jimbolia Accommodation




Cazare Romania > Banat > Judetul Timis > Cazare Jimbolia


 
 

Cazare Jimbolia

Oferte Jimbolia 2024 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii

  • Filtreaza:

 
     
 
 

Aceasta sectiune nu are unitati de cazare inscrise !

Daca sunteti proprietarul unui hotel, pensiuni sau vile din si doriti inscrierea in portalul de promovare turistica www.tourismguide.ro accesati pagina Inscrie-te acum !

Pentru a venii in sprijinul echipei TourismGuide de a dezvolta si promova impreuna cat mai eficient localitatea, puteti trimite informatii si poze pe adresa de email: admin@tourismguide.ro

Orasul Jimbolia se afla situat in partea de vest a Romaniei, la 572 km distanta fata de Bucuresti pe calea ferata si 600 km pe sosea, fiind strabatut de meridianul de 20°38" longitudine estica si de paralela de 45°46" latitudine nordica. In cadrul judetului Timis se afla in extremitatea vestica a acestuia, la 39 km distanta de resedinta acestuia, municipiul Timisoara.

Orasul Jimbolia este situat in Campia Banatului, la contactul dintre Campia Timisului si Campia Muresului. Un aliniament de sate marcheaza limita dintre cele doua unitati de relief: Checea-Carpinis-Satchinez. Altitudinea medie a orasului este de 82 de metri. Se afla la intersectia unor importante cai de comunicatie ce fac legatura dintre Romania si spatiul ex-iugoslav, fiind un important punct de frontiera feroviar si rutier la granita dintre Romania si Serbia.

Jimbolia face parte din categoria oraselor mici, sub 20.000 de locuitori, la nivel national ocupand locul 175 din cele 261 de orase ale tarii. In cadrul judetului Timis, orasul Jimbolia ocupa, in anul 2002, locul IV ca numar de locuitori (11.113 locuitori in 2002) dupa orasele Timisoara, Lugoj si Sannicolau Mare, detinand 1,5% din populatia totala a judetului si 2,5% din populatia urbana a acestuia.

Clima orasului Jimbolia se caracterizeaza prin valori termice anuale de 10,7ºC si precipitatii medii de 570 mm/an. Din punct de vedere al hidrografiei se remarca apele de adancime cu caracter ascensional si geotermal.

O serie de evenimente organizate de Primarie in ultimii ani au devenit deja traditie:
- Raliul Jimboliei.
- Festivalul euroregional de muzica blues Jimbo-blues.
- Zilele jimboliene – sarbatoarea orasului.
- Sarbatoarea de Ignat – concurs gastronomic de preparare a porcului.
- Festivalul obiceiurilor si datinilor de Craciun – O, brad frumos.

Prima atestare documentara a orasului dateaza din anul 1332. Pana la colonizarile din 1766 s-a numit Chumbul, Chombol, Csomboly, Zsomboly. Odata cu colonizarile germane, localitatea se va numi Hatzfeld, iar din 1924, Jimbolia.

In 1857, Jimbolia este legata de Timisoara prin una din primele cai ferate de pe teritoriul Romaniei. Prima unitate industriala este infiintata in anul 1864 - Fabrica de tigla Bohn & Co. A doua jumatate a secolului al XVIII-lea se remarca printr-o impetuoasa dezvoltare edilitara si urbanistica.

Zestrea arhitectonica a orasului Jimbolia se imbogateste cu edificii de un rafinament aparte precum: castelul Csito (1863), Palatul administrativ (1878), Statuia Sf. Florian (1866) s.a. devine un important centru industrial si, ca marime demografica, al treilea oras din judetul Timis (15.259 locuitoriin 1981).