Cazare Vicovu de Sus | Oferte cazare Vicovu de Sus | Cazare Hoteluri Pensiuni Vile Vicovu de Sus

Accommodation Vicovu de Sus | Orasul Vicovu de Sus | Oferte Cazare Vicovu de Sus | Vicovu de Sus informatii




Cazare Romania > Bucovina > Cazare Vicovu de Sus


 
 

Cazare Vicovu de Sus

Oferte Vicovu de Sus 2024 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii

 
     
 
 

Aceasta sectiune nu are unitati de cazare inscrise !

Daca sunteti proprietarul unui hotel, pensiuni sau vile din si doriti inscrierea in portalul de promovare turistica www.tourismguide.ro accesati pagina Inscrie-te acum !

Pentru a venii in sprijinul echipei TourismGuide de a dezvolta si promova impreuna cat mai eficient localitatea, puteti trimite informatii si poze pe adresa de email: admin@tourismguide.ro

Orasul Vicovu de Sus este situat in depresiunea Radauti in partea de nord a judetului Suceava, la 25 km distanta de Radauti si la 65 km distanta de municipiul Suceava.

Orasul Vicovu de Sus este strabatut de raul Suceava, care desparte orasul in doua. In partea de nord orasul este marginit de frontiera de stat dintre Romania si Ucraina. In partea de sud a Vicovului se indinde Obcina Mare cu Varful Magura Mica avand atitudinea de 837 m. Dealurile Magurei, locul perfect de a te recrea si admira splendoarea depresiunii Radautului, pe timp de iarna partiile de ski si sanius din Bivolare fiind bucuria copiilor si a iubitorilor sporturilor de iarna. Vicovu de Sus a cunoscut un ritm de crestere economica in ultimul timp in care s-au dezvoltat numeroase IMM-uri avand ca activitate de baza industria usoara si prelucrarea lemnului. In prezent, in orasul Vicovu de Sus isi desfasoara activitatea peste 144 de societatii comerciale, din care 51 de societatii comerciale in Bivolarie.

Satul Vicov a fost intemeiat inainte de descalecatul lui Dragos si al lui Bogdan I, avandu-si vatra pe valea paraului Sicova Jicova, afluent care curgea pe teritoriul comunitatii, de la care a fost preluata si denumirea localitatii - ipoteza derivarii de la termenul latin Vicus (sat). Ulterior, satul a fost impartit de catre urmasii unuia dintre stapanii sai in doua parti, fiecare parte devenind sat distinct: Vicovul de Jos si Vicovul de Sus.
Primele marturii documentare referitoare la existenta localitatii Vicovu de Sus sunt consemnate in colectia de documente istorice culese de istoricul Mihai Costachescu. Astfel un document din 23 mai 1436 consemneaza ca doi localnici, Ilies si Stefan, daruiesc lui Stan Bohici si fratilor sai: Satul Jicovu de Sus ..., mentionand urmatoarele: facem cunoscut tuturor ca la miluit pre dansul si pre fratii sai si le-au dat in dar un sat, anume Jicovu de Sus cu tot venitul an veacul veacului. in padurile de la nordul satului Vicovu de Sus au fost descoperite unelte de piatra, arme din bronz si fragmente de zale din Evul Mediu.

Pe teritoriul Vicovului de Sus se afla Vama cea Mica a Sucevei, pe unde treceau negustorii care cumparau vite din Siret pentru a le duce in Transilvania si Maramures. La 15 septembrie 1466, imediat dupa inceperea constructiei manastirii Putna, Stefan cel Mare a cumparat satul Vicovu de Sus de la Stan Babici si de la fratii sai si l-a daruit lacasului sau. De fapt, satul Vicovu de Sus este primul sat daruit Putnei de catre marele domn al Moldovei. Dupa o perioada moderna dedicata dezvoltarii statului national, cel de-al doilea razboi mondial a adus o serie de transformari.

Pactul Ribbentrop-Molotov a fracturat Vicovul in doua: oamenii au ramas in Romania, pamanturile lor au fost preluate de rusi. Asadar atunci cand ministrul de Externe al celui de-al Treilea Reich, Joachim von Ribbentrop, si omologul sau sovietic Vyaceslav Molotov au batut palma pe 23 august 1939, destinul oamenilor din Vicovu de Sus a fost pecetluit. Armata rusa a ocupat in iunie 1940 Bucovina de Nord si Basarabia, iar noua granita a Romaniei a fost trasata prin batatura lor. Pana la desfiintarea judetelor de catre autoritatile comuniste Vicovu de Sus a facut parte din judetul Radauti. in anul 2004 Vicovu de Sus a fost declarat oras, prin Legea nr. 83/2004 pentru declararea ca orase a unor comune.

Vicovu de Sus are o suprafata de 4242 ha si se afla la o distanNa de 25 km fata de municipiul Radauti (cel mai apropiat oras) si la o distanta de 65 km fata de resedinta judetului, municipiul Suceava.

Pozitia geografica a localitatii in nordul tarii si altitudinea relativ mare a reliefului favorizeaza existenta unui climat racoros in zona, acesta fiind temperat-continental. Aerul de origine nordica aduce ninsori in anotimpul de iarna si ploi reci primavara si toamna. Din partea estica zona primeste influente climatice continentale cu secete vara, geruri si viscole iarna. Precipitatiile cazute sub forma de ploaie reprezinta 70-80% din totalul acestora. Cele mai mici cantitati de precipitatii se inregistreaza in luna februarie, iar cantitatile cele mai abundente sunt caracteristice lunilor mai si iunie.

Turismul:
Arhitectura caselor si complexelor gospodaresti, sobra si in acelasi timp, plina de armonie reprezinta una dintre atractiile turistice ale zonei si ale orasului Vicovu de Sus in special. In orasul Vicovu de Sus exista o pensiune cu o capacitate de 18 locuri in 9 camere. In prezent se construieste o noua pensiune cu o capacitate de 20 de camere.

In orasul Vicovu de Sus, potrivit Situatiei privind unitatile de invatamant in anul scolar 2006-2007 a Inspectoratului Scolar al judeNului Suceava, activeaza un numar de 13 unitati de invatamant.

In orasul Vicovu de Sus exista preocupari pentru creatia artistica si literara in special in randul elevilor si cadrelor didactice prin a caror grija se publica bianual Revista Scolii Simplu NOI si Revista Catedrei de Limba Franceza.