Cazare Panaci | Oferte cazare Panaci | Cazare Hoteluri Pensiuni Vile Panaci

Accommodation Panaci | Orasul Panaci | Oferte Cazare Panaci | Orasul Panaci informatii harti istoric




Cazare Romania > Bucovina > Judetul Suceava > Cazare Panaci


 
 

Cazare Panaci

Oferte Panaci 2024 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii

  • Filtreaza:
  • Categorie
  • Clasificare

Vezi pe Harta

Cazare Panaci, Sat Coverca, nr. 168

Casa Lus este situat a în Panaci , la doar 12,9 km de Vatra Dornei . Pensiunea dispune de un loc de joacă și vedere la munți , iar oaspeții se pot bucura de o masă la restaurant . Este disponibilă parcare privată gratuită . Fiecare cameră...

Informatii
 
     
 
 

Comuna Panaci este situata in depresiunea Dornelor, la contactul dintre rama muntoasa in latura estica, formata din muntii Bistritei si cea vestica, cu padurile care se desprind din eruptialul Calimani. Intre acestea se afla un culoar depresionar creat de raul Calimanel, care si-a sapat valea pe o linie de fractura care desparte cele doua formatiuni.

Comuna Panaci se invecineaza:
- la nord, cu hotarele comunei Dorna Arini;
- la est, cu hotarele comunei Brosteni;
- la sud, cu judetul Harghita;
- la vest, cu hotarele comunei Saru Dornei.

Pe culoarul depresionar care cuprinde teritoriul comunei Panaci, inconjurat de-o parte si de alta de inaltimi si barat la cele doua capete, precum si pe vaile create de ape, se resimte un microclimat moderat, ceea ce a favorizat popularea acestor zone. Depresiunea desi este inchisa de o rama muntoasa, pe culoarul vailor,vanturile care bat au un caracter local sau celor ce se abat din alte zone, capatand un caracter de ciclu.

Poarta de intrare a vantului dominant pe teritoriul comunei este prin insaurarea larga dinspre vest si nord-vest intre Rodna si Bargau prin Valea Dornei si pe Valea Dornei si a Bistritei unde are o intensitate mare, simtandu-se in tot cursul anului, invadand si culoarul Negrii Sarului si pe al Calimanelului. O alta poarta este cea de est si sud-est pe culoarul Bistritei dinspre Brosteni si al Negrii Brostenilo

Datorita conditiilor de mediu, in primul rand cele oferite de padure, sursa de adapost si de procurarea hranei, apoi relieful variat, vegetatia, microclimatul, fac ca fauna sa fie bine reprezentata. Astazi fauna este reprezentata de o serie de mamifere ca ursul, lupul, cerbul carpatin, caprioara, rasul, jderul, mistretul, vulpea, iepurele, veverita.

Datorita raritatii lor si in vederea conservarii ca specie, unele dintre aceste animale sunt ocrotite prin lege. Asa este cerbul care prin marimea si greutatea sa, prin forma si simetria coarnelor este unul din cele mai impresionante animale intalnite in zona.