Cazare Dolhasca | Cazare Hoteluri Pensiuni Vile Dolhasca | Oferte cazare Dolhasca | Accommdation Dolhasca

Cazare Dolhasca | Vile Pensiuni Hoteluri Dolhasca | Obiective turistice Dolhasca | Dolhasca Accommodation




Cazare Romania > Moldova > Cazare Dolhasca


 
 

Cazare Dolhasca

Oferte Dolhasca 2024 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii

 
     
 
 

Aceasta sectiune nu are unitati de cazare inscrise !

Daca sunteti proprietarul unui hotel, pensiuni sau vile din si doriti inscrierea in portalul de promovare turistica www.tourismguide.ro accesati pagina Inscrie-te acum !

Pentru a venii in sprijinul echipei TourismGuide de a dezvolta si promova impreuna cat mai eficient localitatea, puteti trimite informatii si poze pe adresa de email: admin@tourismguide.ro

Dolhasca se afla amplasata in extremitatea sud-estica a judetului Suceava, fiind punct de trecere si comunicare intre trei judete: Iasi, Botosani si Suceava. Cu o populatie de peste 11.093 locuitori, cu un numar de 7 sate arondate, ocupand o suprafata de peste 11.035 ha, din care peste 5.600 ha teren agricol, restul fiind ocupat de vegetatie forestiera, localitatea se inscrie a II-a pe judet, ca marime dupa orasele mai vechi.

Asezarea este strabatuta de apele a doua rauri importante: raul Siret si raul Somuzul Mare, care se unesc in confluenta pe teritoriul acesteia, conferind conditii climaterice prielnice locuitorilor care au ca preocupare principala - agricultura.

Amplasarea naturala, intr-un cadru geografic ce cuprinde aproape toate formele de relief, face ca orasul Dolhasca sa beneficieze de renumele unei frumoase asezari.

In acelasi timp, localitatea Dolhasca este strabatuta de trei drumuri judetene ce fac legatura intre cele trei judete si anume: DJ 208, DJ 208A si DJ 208 I, cat si de o bogata retea de drumuri comunale care faciliteaza accesul localnicilor spre celelalte localitati vecine sau in interiorul acesteia.

Pe raza asezarii functioneaza un Grup Scolar care poarta numele istoric al Doamnei Oltea, mama marelui domnitor Stefan cel Mare si Sfant, si o retea de 10 scoli si 13 gradinite. De asemenea in localitate se afla 2 camine culturale cu vechi state in activitatea teatrala si corala.