Istoric Sighisoara | Istoricul cetatii Sighisoara | Date Istorice | Date Cronologice

Istoricul Sighisoarei | Cazare in cetatea Sighisoarei | Date istorice despre Sighisoara | Date cronologice




Cazare Romania > Transilvania > Judetul Mures > Cazare Sighisoara > Istoric Sighisoara


 
 

Istoric Sighisoara

Oferte Sighisoara 2024 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii

 
     
 
 

Lista unitatilor de cazare din Sighisoara

Nota 8.2 din 10 pe baza a 26 de recenzii atribuite unitatilor de cazare din Sighisoara

 
     
 
 
 
     
 
 

Istoria orasului Sighisoara

Asezata pe cursul mizlociu al Tarnavei Mici, cetatea Sighisoarei, numita si Perla Transilvaniei, este o asezare saseasca atestata documentar in anul 1298, intemeierea localitatii datand insa din sec al - XII-lea.

Dezvoltarea economica a orasului Sighisoara este remarcabila, datorandu-se in primul rand breslelor mestesugarilor care sunt mentionate pentru prima data in anul 1376. Mesterii breslasi sunt cei care au creat intregul sistem de fortificatie al cetatii Sighisoarei, gratie lor stau astazi marturie cele 9 turnuri de aparare din cele 14 cate au functionat si zidurile de incinta care sunt pastrate aproape in totalitate, insumand 930 de metri.

Turnul cel mai reprezentativ pentru oras este Turnul cu Ceas. Functia sa initiala era de poarta principala a cetatii, pe langa aceasta aici a functionat secole la rand primaria sau magistratul orasului. Construit in sec al XIII - XIV, turnul a suferit mai multe schimbari, uktima fiind cea dupa anul incidentului 1676, cand i s-a dat forma actuala.
Are o inaltime de 64 m, din care doar acoperisul 34m, in varful caruia se afla un cocos care se roteste in bataia vantului si despre care se spune ca, daca isi intoarce privirea spre cetate va ploua cu siguranta. Turnul mai este renumit si pentru figurinele sale care tin de mecanismul ceasului, ele reprezinta zilele saptamanii, un tobosar pentru ora exacta si calaul orasului, inspre oras. Inspre cetate se pot vedea un tobosar, pentru ora exacta si alte trei papusi ce simbolizeaza Pacea, Justitia si Dreptatea, cea din urma fiind legata de ochi.

Astazi acest turn adaposteste Muzeul de Istorie al orasului Sighisoara, cu colectia de arheologie, farmacie, mobilier, mestesuguri si bresle, orologie, etnografie, arme medievale si moderne, toate oglindand istoria cetatii Sighisoara.

Dintre turnurile de aparare ce au ramas si astazi dovada a intensei activitatii economice din oras sunt:
Turnul Tabacarilor, Turnul Cositorarilor, Turnul Franghierilor, Turnul Macelarilor, (sec XV), Turnul Cojocarilor, (ca 1350), Poarta din Dos, sub Turnul Croitorilor, (sec. al XIV-lea), Turnul Cizmarilor, (anul 1521), forma sa actuala baroca ii este data in anul 1681, si Tunul Fierarilor.