Obiective turistice Sisesti | Orasul Sisesti | Turism Sisesti Maramures

Obiective turistice Maramures | Muzeul Memorial Vasile Lucaciu - Biserica de Lemn din Surdesti - Biserica de Lemn din Plopis




Cazare Romania > Maramures > Judetul Maramures > Cazare Sisesti > Obiective Turistice Sisesti


 
 

Obiective Turistice Sisesti

Oferte Sisesti 2024 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii


Vezi pe Harta

Cazare Sisesti, Str. Licului, nr. 90A

Casa Roatis este o vilă independentă situată în Șișești, care oferă o grădină cu terasă. Oaspeții au la dispoziție gratuit WiFi și parcare privată la proprietate. Unitatea de cazare are bucătărie cu mașină de spălat vase și prăjitor de...

Informatii

Unitate turistica clasificata la 3 stele Vezi pe Harta

Cazare Sisesti, -

Hotel Secret Garden este proaspat inaugurat la standardul de 3 stele situat intr-un cadru natural feeric, un peisaj de exceptie din satul Danesti, la poalele muntilor vulcanici. Satul Danesti se afla situat in comuna Sisesti, pe drumul de la Baia Mare spre Cavnic. Hotel Secret Garden dispune de o capacitate de 50 locuri inpartite in 20...

Informatii
 
     
 
 
Muzeul Memorial Vasile Lucaciu

Muzeul memorial a fost inaugurat in anul 1968. Cuprinde sase obiective importante: Casa parohiala in care a locuit preot dr. Vasile Lucaciu (1852 - 1922) cu familia in perioada 1885 - 1914; Biserica Sfintei Uniri a Tuturor Romanilor ctitorita de Vasile Lucaciu si sfintita in anul 1890; Locul de adunare si Izvorul Romanilor; Documente, fotografii de epoca, piese de mobilier originale; Biblioteca (15000 volume) ofera informatii necesare pentru a cunoaste viata, activitatea si puternica personalitate a "Leului de la Sisesti", memorandist si fauritor al Romaniei Mari.


Biserica de Lemn din Surdesti
- Monument aflat in patrimoniul UNESCO

Biserica din Surdesti este considerata ca fiind cea mai inalta constructie din lemn de stejar din lume, turnul masurand 54 de metri, iar inaltimea totala de la sol fiind de 72 de metri. Frumusetea bisericii este sporita de existenta braului in funie rasucita, interiorul remarcandu-se prin pictura datand din 1783.

La exterior se observa 2 randuri de stresina si doua randuri de arcade. Cele patru turnulete de la baza turnului mare au ca semnificatie dreptul de judecata (justitia locala). Corespunzator fiecarui turnulet, in interior, la aceeasi inaltime se gaseste cate un clopot.

La toate crucile exista semiluna, pentru a proteja de o posibila invazie a tatarilor, ultima invazie fiind datata in anul 1717. Sindrila de pe acoperis se inlocuieste la fiecare 30 de ani, ultima data a fost inlocuita in anul 1992.

Biserica de Lemn din Plopis - Monument aflat in patrimoniul UNESCO

Buni lemnari, cunoscuti fiind pentru frumoasele lazi de zestre cu care au impanzit tinutul, locuitorii satului incep in anul 1798 edificarea unei noi biserici menite sa inlocuiasca vechiul locas de cult.
La 12 noiembrie 1811, spre bucuria celor 49 de familii, are loc infiintarea noii biserici „Sfintii Arhangheli”. Datele privind sfintirea bisericii sunt extrase dintr-un document intocmit cu ocazia tarnosirii acesteia, document gasit in piciorul prestolului: „Sfintindu-se aceasta sfanta biserica in anul Domnului 1811, noiembrie 12”. Tot aici au fost descoperite si 49 de monezi depuse, cate una, de fiecare familie.