Tecuci Istorie | Istorie Tecuci | Orasul Tecuci Istorie

Tecuci Istorie | Istoria orasului Tecuci | Localitatea Tecuci




Cazare Romania > Moldova > Judetul Galati > Cazare Tecuci > Istoric Tecuci


 
 

Istoric Tecuci

Oferte Tecuci 2024 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii

 
     
 
 

Lista unitatilor de cazare din Tecuci

Nota 6.2 din 10 pe baza a 5 de recenzii atribuite unitatilor de cazare din Tecuci

 
     
 
 
 
     
 
 
Zona orasului Tecuci a oferit comunitatilor umane instalate aici in diferite epoci istorice, conditii de trai prielnice pentru o viata sedentara, fapt dovedit de numeroasele orizonturi culturale existente inca din preistorie si pana aproape de sfarsitul mileniului I d. H.

Cea mai veche mentiune documentara pe care ne-a dat-o izvoarele istorice scrise este cea de la 1 septembrie 1435, reprezentand o scrisoare care este adresata regelui Poloniei, Vladislav Iagello si instiinta ca Ilias voievod s-a impacat cu fratele sau Stefan, cedandu-i, printre altele, si orasul Tecuci.

Tot aici se vorbeste despre organizarea interna a Moldovei, aici mentionandu-se ocoalele cu mosiile oraselor Chilia, Vaslui, Barlad si Tecuci. Faptul ca aici a fost tot timpul resedinta tinutului Tecuci, ne ingaduie concluzia ca el a existat si in a doua jumatate a secolului al XIV - lea.

Documentele orasului Tecuci au fost adunate si publicate de C.Solomon si C.A.Rtoide in colectia Documente tecucene , in trei volume, la 1938.

Un document, care prezinta aceeasi importanta, atat pentru viata economica, cat si pentru atestarea localitatii, este asezamantul comercial din 3 iulie 1460, pe care Stefan cel Mare il acorda negustorilor leopolitani din Suceava si care se pastreaza in original in arhiva municipala din Lemberg.

In timpurile vechi, fiind aproape de hotarul Moldovei spre Valahia, se numea oras de margine destul de bun , explicatie pe care o da Joppecourt, ostas nobil din Lotaringia.

Administratia targului Tecuci se intemea in Evul Mediu, ca si celelalte asezari urbane, pe doua principii: autonomia oraseneasca si reprezentarea puterii centrale. Astfel, convietuiau o comunitate oraseneasca autonoma, care-si alegea ea insasi carmuitorii, cu o administratie proprie, cu drept de judecata propriu, cu veniturile sale si reprezentantii domnului cu atributiile lor bine determinate, distincte de cele ale reprezentantilor comunitatii.

Conducerea oraselor moldovenesti a avut un dublu caracter: pe de o parte, a fost o conducere autonoma exercitata de soltuz, ajutat de doisprezece pargari, iar pe de alta parte a existat un permanent control al domniei reprezentata de orlicul de targ, iar din secolul al XVI - lea de ureadnic.

Stema medievala se prezinta ca un scut despicat, fiind reprezentat in dreapta, pe fond albastru, un turn de veghe, de argint, in varful unei coline tot de argint, iar in stanga, pe fond rosu, un iepure de aur, ridicat in doua labe spre dreapta, avand deasupra doua stele de aur cu cinci raze. Aceasta este o veche stema rectificata, la care s-a adaugat movila de la Tecuci, care servea in vremurile cele mai vechi drept loc de veghe.