Cazare Baraolt | Oferte cazare Baraolt | Hoteluri Pensiuni Vile Baraolt | Accommodation Baraolt

Cazare in Baraolt | Oferte Cazare Hoteluri Vile Pensiuni Baraolt | Fotografii imagini Baraolt




Cazare Romania > Tinutul Secuiesc > Judetul Covasna > Cazare Baraolt


 
 

Cazare Baraolt

Oferte Baraolt 2024 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii


Vezi pe Harta

Cazare Baraolt, Str. Libertatii, nr. 7C, parter

Informatii
 
     
 
 

Orasul Baraolt este localizata in nord-vestul judetului Covasna, in depresiunea Baraoltului, marginita la est si sud de muntii Baraoltului, la vest de muntii Persani, la nord si nord-est de muntii Harghitei. Teritoriul administrativ al orasului Baraolt se invecineaza la nord cu comunele Varghis si Bradut, la est cu comuna Batani, la sud cu comuna Aita Mare, iar la vest cu judetul Brasov.

Localitatea Baraolt se afla la distante aproximativ egale de principalele centre urbanistice mai importante, si anume: aproximativ 50 km de Sfantu Gheorghe, 50 km de Odorheiu-Secuiesc, respectiv 56 km de orasul Brasov.

Temperatura medie anuala in zona Baraolt este de 7-7,5 g C, maximele ajungand pana la 33,7 g C iar minimele de -28, 5 g C, nivelul precipitatiilor fiind de 667,5 mm col/apa. Reteaua hidrografica este formata in principal din raul Olt si afluentii acestuia. Exista in zona un numar foarte mare de izvoare de ape minerale.

Zona Baraolt prezinta o vegetatie caracteristica muntilor josi si depresiunilor intramontane din Carpatii Orientali,cu clima rece si umeda, cu paduri de gorun si carpen, paduri de fag si brad. Pe sesurile deprersiunilor se afla intinse terenuri agricole si pajisti secundare, iar la lunca Oltului si complexe de plante hidrofile ca: rogozul stanjenelul de balta, troscotul.

Fauna este strans legata de bogatiile vegetatiei. In padurile de fag si molid se intalneste capriorul, cerbul, ursul, lupul, vulpea, rasul, veverita, mistretul, precum si numeroase pasari: cocosul de munte, huhurezul; in aria depresionara intalnim iepurele de camp, vulpea, lupul, dihorul, iar dintre pasari, cotofana, sturzul, mierla.

Zona are numeroase izvoare de apa minerala, si apa minerala la Biborteni, aceste izvoare fiind valorificate in bai cu tratament antireumatic. Zona este propice dezvoltarii agroturismului si turismului. La 30 km se afla pestera Meresti.

Zona Baraoltului, are paduri de stejar, fag cu carpen,brad,in proportie de 50%. Masa lemnoasa este propice exploatarii si prelucrarii pentru mobilier. Exista doua rezervatii naturale in zona, la cheile Varghisului si Ozunca.

Zona este foarte propice vanatoritului, fondul cinegetic fiind variat: cerbi, mistreti, ursi, jderi, rasi, lupi, vidre, tapi rosii, dar si pescuitului: pastrav, indigen, lipan.

Solul este favorabil culturilor de cartofi, sfecla de zahar, porumb, precum si culturii plantelor tehnice si medicinale. Intreaga zona este propice si cresterii animalelor, un important volum ocupand pasunile. Subsolul este bogat in lignit, roci vulcanice: dacit, andezit,bazalt, calcar, si roci sedimentare: pietris, nisip, ceea ce ar putea fi de folos in industria de constructii, ca materii prime sau prefabricate.

Zona Baraolt are numeroase atractii turistice, biserici monument cu fresti, conace, castele, precum si zone de agrement: Biborteni, Ozunca, Cheile Varghisului, Bodvai.