Cazare Negru Voda | Oferte cazare Negru Voda | Hoteluri pensiuni vile Negru Voda | Cazare Dobrogea

Negru Voda Accommodation | Negru Voda Cazare | Cazare Hotel Pensiune Negru Voda | Informatii turistice Dobrogea




Cazare Romania > Dobrogea > Cazare Negru Voda


 
 

Cazare Negru Voda

Oferte Negru Voda 2024 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii

 
     
 
 

Aceasta sectiune nu are unitati de cazare inscrise !

Daca sunteti proprietarul unui hotel, pensiuni sau vile din si doriti inscrierea in portalul de promovare turistica www.tourismguide.ro accesati pagina Inscrie-te acum !

Pentru a venii in sprijinul echipei TourismGuide de a dezvolta si promova impreuna cat mai eficient localitatea, puteti trimite informatii si poze pe adresa de email: admin@tourismguide.ro

Orasul Negru Voda se afla asezat in sudul Dobrogei pe DN 38 ce leaga Romania cu Bulgaria la 6 Km distanta de frontiera la 55 km distanta fata de municipiul Constanta Este punctul terminus pe linia secundara CFR Tulcea - Medgidia - Negru Voda si de aici Bulgaria. Din punct de vedere fizico - geografic orasul este situat in podisul cu acelasi nume.

Existenta unor forme de relief domoale , prezenta solurilor de tipul cernoziomurilor cu fertilitate mare la care se adauga si conditiile climatice , care cu exceptia regimului de precipitatii , sunt optime dezvoltarii agriculturii.

Orasul Negru Voda a constituit permanent un centru de interes pentru zona de sud a judetului Constanta. Inainte de 1968 localitatea Negru Voda a fost resedinta de raion , dupa care a devenit centru de comuna . In anul 1989 a fost ridicat la rang de oras agro-industrial cu rol de polarizare a comunelor din imediata apropiere.

Orasul Negru Voda ca unitate administrativ teritoriala are in componenta sa satele Darabani ,Vilcele si Sectia Darabani fosta colonie a fermei zootehnice IAS Negru Voda.
Suprafata administrativa a orasului Negru Voda este de 16.490 ha din care 632 ha teren intravilan. Iar diferenta extravilan: arabil 15.130 ha aflate in proprietatea privata si 725 ha pasuni administrate de Consiliul local Negru Voda. Populatia stabila a orasului Negru Voda este de 5.390 locuitori , incluzind si satele componente Darabani si Vilcele.

Localitatea Negru Voda , asezata in partea de sud a judetului Constanta s-a numit mai intii Caraomer ( in limba turca) pina in anul 1926 cind s-a schimbat denumirea in Negru Voda , nume sub care se cunoaste si astazi .

Acesta asezare dateaza dupa investigatiile facute si datele obtinute de la batrini de prin anul 1865. Dupa dobindirea independentei de stat in anul 1877 , cind tinutul Dobrogei este alipit la teritoriul Romaniei , comuna Negru Voda a inceput sa fie intens populata de oamani veniti din toata tara cu precadere din tinuturile Olteniei, Munteniei si Moldovei deoarece asezarea era putin populata.

De la infiintarea pina astazi a trecut mai multe etape de dezvoltare ajungind in zilele noastre oras agro - industrial. In oras exista un singur monument ridicat in memoria eroilor cazuti in razboi 1916 – 1918 ( primul razboi mondial)