Lacase de cult Constanta | Catedrale si Biserici Constanta | Obiective turistice din Constanta

Lacase de cult Constanta | Catedrale Manastiri si Biserici Constanta | Obiective Religioase Constanta




Cazare Romania > Litoral > Judetul Constanta > Cazare Constanta > Lacase De Cult


 
 

Lacase De Cult

Oferte Constanta 2024 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii

 
     
 
 

Lista unitatilor de cazare din Constanta

Nota 7 din 10 pe baza a 16 de recenzii atribuite unitatilor de cazare din Constanta

 
     
 
 
 
     
 
 
Manastirea Pestera Sfantului Apostol Andrei
Una din cele mai importante locatii crestine actuale de pe teritoriul Romaniei este Pestera Sfantul Apostol Andrei, considerata primul lacas de cult crestin de pe teritoriul tarii noaste si poarta de patrundere a credintei crestine in romania. Sapata intr-un deal inpadurit cu intrarea orientata spre rasarit, pestera pastreaza in interiorul ei un bloc de piatra pe fetele caruia este incizata crucea. Conform izvoarelor crestine, in monentul in care a sosit pentru provaduirea traditiei crestine, Sfantul Apostol Andrei si-a ales loc pentru rugaciune in pestera sapata in inima dealului. Legenda spune ca Sfantul Apostol Andrei a crestinat oamenii acestor tinuturi, botezandu-i in cele noua izvoare din vecinatatea pesterii.

Catedrala Ortodoxa Sfintii Apostoli Petru si Pavel
Catedrala Arhiepiscopala Sfintii Apostoli Petru si Pavel este situata in zona peninsulara a Constantei si adaposteste moastele Sfintilor Mucenici Epictet si Astion precum si Sfintele oseminte ale Sfantului Auxentiu si ale Sfantului Simeon Stalpnicul. Un odor drag inchinatorilor din acest lacas sfant este racla cu moastele Sfantului Pantelimon aduse din Orientul Apropiat. Planurile de constructii apartin renumitului rhitect Ion Mincu (1852-1912), considerat creatorul unui stil inspirat din traditiaromaneasca a secolelor XVII - XVIII. La 3 August 1914, din cauza unui bombardament aerian, altarul, catapeteasma cu icoanele si pictura au fost avariate si partial distruse. La 1 decembrie 2001 devine biserica arhiepiscopala.

Biserica Ortodoxa Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril
Biserica a fost ridicata in anul 1939 in vechiul spirit arheologic romanesc, cu profunde trasaturi bizantine. Pana in septembrie 1949 a fost folosita pentru asistenta religioasa a militarilor, slujind apoi drept catedrala episcopala.

Biserica Ortodoxa Sfintii Imparati Constantin si Elena
Parohia Sfintii Imparati s-a infiintat in anul 1919 si a fost sfintita de insuri patriarhul Romaniei de atunci, Miron Cristea (1919-1939). Catapeteasma este sculptata in marmura bogat ornamentata cu motive decorative vegetale. Pictura Biserici a fost realizata in tehnica fresco si este Podoaba a orasului si una dintre frumoasele noastre cladiri din ultimul timp.

Biserica Ortodoxa Adormirea Maicii Domnului I
Biserica Adormirea Maicii Domnului este asezata in zona centrala a Constantei, piatra de temelie fiind pusa in ziua de 13 august 1906. Un farmec aparte il confera bisericii, ferestrele cu vitralii in culori vii, infatisand scene din viata Maicii Domnului si mozaicul exterior al fatadei.

Biserica Ortodoxa Sfantul Mina
Piatra de temelie a fost pusa la 31 iulie 1994 de catre Inalt Prea Sfintitul Lucian, Arhiepiscopul Tomisului. Construita intre anii 1995-1997 in stil autentic maramuresean, este una dintre cele mai mari biserici de lemn din tara. Biserica Sf. Mucenic Mina, amplasata pe malul lacului Tabacariei, este o oaza de liniste si spiritualitate autentica intr-un oras modern.

Biserica Ortodoxa Schimbarea la Fata.
Biserica Schimbarea la Fata a fost construita intre ani 1867-1868 prin efortul credinciosilor greci, din orasul Constanta. Hramul acestui lacas de cult este Metamorfosis (Schimbarea la Fata). Biserica nu are turle datorita restrictiilor impuse de autoritatile otomane care stapaneau la acea data teritoriul Dobrogea. In anul 1954, biserica a fost declarata monument istoric si inclusa in patrimoniul national si cultural. In momentul de fata, biserica Schimbarea la Fata are statut de parohie mixta romano-elena, slujbele fiind tinute atat in limba romana cat si in limba greaca.

Manastirea Dervent
In apropierea vechii cetati Dervent (pe malul drept al Dunarii, langa Ostrov) a luat fiinta in secolul al IX-lea o puternica sihastrie intemeiata de calugarii romani autohtoni. Sihastria de la Dervent, a data cu cetatea de atunci au fost distruse in secolul al XI-lea de catre pecenegi. Despre Izvorul Tamaduiri se spune ca Sfantul Apostol Andrei a venit sa predice Crestinismul cu un bat in mana si desi nu a stat mult aici, cat a stat a invatat lumea sa se inchine si cand a plecat, a plecat fara bat caci se spune ca i-a fost sete si a dat cu batul in stanca si a iesit apa. Astazi acest izvor tasneste din stanca doar de sarbatoarea Izvorul Tamaduirii. Tot aici se spune ca din pamant a rasarit o piatra in forma de cruce cu efecte tamaduitoare, care se mareste de la an la an, locul fiind cautat anula de mii de pelerini.

Bisericutele de Creta de la Basarabi
Ansamblul rupestru de la Basarabi, descoperit in anul 1957, este unic in Romania. El se Compune din sase bisericute si capele, cateva chilii si galerii funerare sapate intr-un masiv de creta. Se crede ca traditia bisericutelor sapate in creta, cu micile chilii legate intre ele a fost adusa in Dobrogea din zona Cappadociei si a Siriei.

Manastirea Sf. Maria Techirghiol
Una dintre cel mai frumose manastiri dobrogene este situata la sud de Municipiul Constanta, in orasul Techirghiol. Manastirea cu hramul Sfanta Maria a fost organizata pe locul unui fost sanatoriu, ale arei baze le-a pus in anul 1928 primul patriarh al Biserici Ortodoxe Romane, Miron Cristea. Din punct de vedere arhitectonic, bisericuta, asa cum se prezinta ea astazi, se incadreaza in categoria bisericilor de lemn de tip maramuresean. Peretii bisericii sunt construiti din barne de stejar suprapuse orizontal si inbinate intr-o tehnica specifica. Lacasul este inpodobit cu motive populare romanesti si cruci.