Informatii utile Baile Herculane | Despre Baile Herculane

Info util Baile Herculane | Statiunea Turistica Baile Herculane | Baile Herculane Informatii Generale




Cazare Romania > Centre SPA > Judetul Caras-Severin > Cazare Baile Herculane > Informatii Utile Baile Herculane


 
 

Informatii Utile Baile Herculane

Oferte Baile Herculane 2025 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii

 
     
 
 

Lista unitatilor de cazare din Baile Herculane

Nota 7.6 din 10 pe baza a 13 de recenzii atribuite unitatilor de cazare din Baile Herculane

 
     
 
 
 
     
 
 

Statiunea Baile Herculane are o populatie de aproximativ 9000 de locuitori: romani, germani, maghiari, sarbi si croati. Acestia sunt reprezentati in Consiliul Local de 15 consilieri. Principalele forte politice din Baile Herculane sunt filialele judetene ale Partidului Social Democrat si ale Partidului Democrat, acestea doua dominand si viata politica a orasului.

Administratia locala a acordat pana acum titluri de cetateni de onoare pentru mai multi politicieni. Dintre acestia se remarca dl. Adrian Nastase si fostul ministru si dl. Sorin Frunzaverde

Baile Herculane sunt situate pe aceeasi paralela cu Venetia si Nisa. Statiunea beneficiaza de un climat temperat-continental de tip depresionar cu semnificative influente vestice si mediteraneene. Climatul bland este datorat cu precadere situarii si orientarii Vaii Cernei, care feresc statiunea de influenta continentala si o expun celei mediteraneene.

Temperatura medie anuala in statiune este de 10,5 °C. Presiunea medie atmosferica este de 750,6 mb. Vanturile dominante bat dinspre sud, cu o viteza medie redusa (1,6 m/s).

Aerul de la Baile Herculane prezinta de o ionizare naturala similara celui ce poate fi respirat la o altitudine de 3.000 m. Aeroionii pot actiona asupra organismului patrunzand in plamani odata cu aerul inspirat sau direct asupra pielii. In toate cazurile de tratament cu ioni negativi se constata o ameliorare a starii generale a organismului, reglarea tensiunii arteriale si a unora din tulburarile endocrine. Migrenele si insomniile sunt pozitiv influentate de aeroionizarea statiunii.

Proprietatile terapeutice ale apelor minerale de la Baile Herculane au fost studiate incepand din secolul al XVIII-lea. La 1770, medicul vienez Krantz incepea aici primele cercetari, iar aproape un secol mai tarziu Schneider si Kottsdorfer efectuau o analiza aprofundata a izvoarelor minerale din statiune. In ziua de azi, caracteristicile apelor de la Baile Herculane sunt bine cunoscute, facand obiectul a numeroase studii de specialitate.

In imprejurimile statiunii Baile Herculane, insirate de-a lungul Cernei pe o lungime de aproape 4 km, sunt cunoscute 16 izvoare cu apa termominerala, clasificate in functie de caracteristicile fizice, compozitia chimica si calitatile curative in 5 grupe.

Baile Herculane ofera ape termominerale clorurosodice, bicarbonatate, bromurate, iodate si sulfuroase cu diverse grade de mineralizare. Apa unora dintre izvoare contine hidrogen sulfurat in concentratie de pana la 60 mg/l. Izvoarele de la Baile Herculane au o radioactivitate ridicata, fiind comparabile prin valoare cu cele de la Vichy si Mont Dore.

Statiunea Baile Herculane ofera peste 4000 de locuri de cazare in hoteluri clasificate: Roman, Cerna, Afrodita, Diana, Minerva, Domogled, Dacia, Hercules, 800 locuri in pavilioanele din centrul istoric, recent renovate: Apollo, Decebal.
Majoritatea au baze proprii de tratament si dotari la cele mai inalte standarde. De asemenea, in statiune si pe Valea Cernei, exista un numar de pensiuni agroturistice.

Principalele Trasee Turistice din zona statiuni Baile Herculane:

- Piata Hercule - Hotel Roman - Cascada Cernei - strandul „7 izvoare calde“; 2-3 ore
- Fabrica de var - Valea Prolaz - Cheile Feregari - Creasta; 4 ore
- Hotel Cerna - Crucea Alba - Valea Jelarau - Poiana Musuroane; 5 ore
- Hotel Cerna - Crucea alba - Grota lui Serban - Varful Domogled; 8 ore
- Piata Hercule - Crucea Ghizelei - Cascada Cociu
- Baia Diana - Izvorul Munc - Varful Ciorici; 2-3 ore
- 7 izvoare calde - Piatra Banitei - Culmea Bolvasnitei

Manifestari anuale la Baile Herculane:
- Festivalul International de Folclor HERCULES
- Festivalul RACHIEI din BANAT
- NIGEEA la BANI
- Balul STRUGURILOR
- Congresul SPIRITUALITATII ROMAN