Cazare Prejmer | Oferte cazare Prejmer | Cazare Hotel Pensiuni Vile Prejmer

Cazare Prejmer | Prejmer judetul Brasov | Obiective turistice Prejmer | Accommodation Prejmer




Cazare Romania > Tara Barsei > Judetul Brasov > Cazare Prejmer


 
 

Cazare Prejmer

Oferte Prejmer 2024 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii


Vezi pe Harta

Cazare Prejmer, Strada Mare, nr. 691

Pensiunea Magnolia este situata în Prejmer, la 800 de metri de Cetatea Prejmer și ofera camere cu balcon, acces Wi-Fi gratuit și TV prin satelit. Spatiile de cazare au baie comuna cu cada. De asemenea, Pensiunea Magnolia este echipata cu un living comun cu o zona de luat masa. Oaspeții au acces la o chicineta comuna si...

Informatii

Unitate turistica clasificata la 2 stele Vezi pe Harta

Cazare Prejmer, Str. Uzinei nr. 836, Prejmer, Brasov

La numai 15 km de orasul Brasov, intr-o ambianta relaxanta si placuta, va asteapta confortul si ospitalitatea pensiunii Violeta care va ofera cazare la cele mai avantajose preturi, in conditii excelente. Pensiunea Violeta este locul ideal pentru persoanele care doresc sa se odihneasca, sa iasa din monotonie, sa se distreze alaturi de cei...

Informatii

Unitate turistica clasificata la 3 stele Vezi pe Harta

Cazare Prejmer, Str. Brasovului nr.162

Pensiunea Oficial este situata in Judetul Brasov pe DN10 la intrare in localitatea Prejmer la aproximativ 12 km de Municipiul Brasov si 28 km pana in orasul Intorsura Buzaului. Pensiunea Oficial ofera 10 camere cu baie proprie si 20 locuri de cazare, parcare privata pentru 10 masini, telefon si fax, internet (wireless), restaurant, sala...

Informatii

Vezi pe Harta

Cazare Prejmer, Prejmer

Vila Jasmine Residence este o unitate de cazare self-catering, situat a în Prejmer . Unitatea este dotata cu o bucatarie complet utilata, o zona de relaxare si baie privata. La Vila Jasmine Residence , veți mai găsi o grădină , facilități de grătar .

Informatii

Vezi pe Harta

Cazare Prejmer, Strada Cenusii, nr. 99

Pensiunea Select este amplasata in localitatea Prejmer , din judetul Brasov , cu acces din DN 10, situata la o distanta de 14 km de Brasov, in drumul spre Vulcanii Noroiosi din judetul Buzau, cu numeroase obiective turistice: rezervatia de zimbri de la Vama Buzaului Cetatea Prejmer Cetatea Harman Hipodrom (cu acces gratuit inclusiv in...

Informatii

Unitate turistica clasificata la 3 stele Vezi pe Harta

Cazare Prejmer, Strada Mare, nr. 869

Pensiunea Diana ofera o piscina în aer liber, sezoniera, gratuita, parcare si facilitati de gratar gratuite. Accesul la internet Wi-Fi este disponibil gratuit în întreaga proprietate. Fiecare camera are TV cu ecran plat cu canale prin cablu si o baie privata. Unele camere au balcon. Oaspetii au la dispozitie si o bucatarie comuna.

Informatii
 
     
 
 

Despre Prejmer | Oferte Cazare Prejmer

Localitatea Prejmer este amplasata la circa 15 km de orasul Brasov in regiunea Transilvania, in partea estica a Depresiunii Brasovului, inscriindu-se intr-un intreg lant de sate sasesti, fiecare adapostind o biserica fortificata.

Potrivit ultimului recensamant, populatia totala a comunei numara 8 323 locuitori din care 7 643 romani, 213 maghiari, 96 germani si 370 rromi. Ca populatie activa regasim un numar de 4.267 locuitori distribuiti in industrie, agricultura si alte activitati (servicii publice, invatamant, sanatate, transport, comert). Exista totusi un numar de cca 1.200 someri.

Principalae obiective turistice din zona:
Biserica Ortodoxa Sfintii Apostoli Petru si Pavel, monument istoric si de arhitectura religioasa a fost construita in 1769. Biserica poseda elemente baroce, executate din tencuiala intr-o viziune rustica, iar in interior pastreaza picturi originale.

Biserica Ortodoxa cu hramul „Sfintii Apostoli Petru si Pavel” este una din putinele biserici din Tara Barsei care a fost pictata in intregime si in exterior. Astazi se mai pastreaza doua portiuni mici, in dreapta si in stanga usilor de la intrare si o fasie ingusta sub cornisa, de jur imprejur.
Catapeteasma bisericii, initial simpla, a fost inlocuita cu cea care exista si astazi. Aceasta este sculptata intr-un stil baroc tarziu si contine 59 de icoane aplicate, pictate in 1799.

Biserica detine doua valoroase icoane pictate pe lemn, datand din anul 1789 (azi pastrate sub sticla pentru protectie) si o biblioteca bogata si valoroasa ce cuprinde carti de cult vechi.

Cetatea Taraneasca Prejmer

Principalul obiectiv turistic al localitatii este Biserica Evanghelica si Cetatea Taraneasca, ansamblu arhitectural in patrimoniul UNESCO, amplasat in centrul asezarii care particularizeaza puternic peisajul fiind o adevarata emblema. Cavalerii teutoni au inceput constructia Bisericii in secolul al XIII-lea, iar zidurile Cetatii au fost ridicate in secolul al XV-lea de catre locuitorii germani.

Arhitectura specifica asezarilor germane este bine reprezentata in localitate de aspectul caselor care pastreaza aceste caracteristici, unele dintre ele fiind inscrise pe lista monumentelor istorice.Pe drumul ce leaga Brasovul de Pasul Buzaului, in centrul comunei Prejmer, se afla Cetatea Taraneasca, una dintre cele mai puternice fortificatii feudale din Tara Barsei. Constructia cetatii fortificate a inceput in 1427, aceasta fiind zidita in jurul bisericii (1250) si s-a terminat in secolul al XVI-lea. A fost conceputa spre a servi de refugiu si aparare pentru populatia satului pe timp de razboi.

Cetatea are doua incinte. Cea principala, de forma circulara, are diametrul de circa 80 m si a fost ridicata dupa 1427. Aceasta inconjoara cu un zid de o grosime impresionanta, respectiv de 3-4 m. Pe zid se afla, la cca 12 m inaltime, drumul de straja. O a doua incinta, mai mica decat cealalta, este alipita gangului boltit al portii de intrare.Gangul este prevazut cu arce puternice, are o lungime de 50 m si o functie de aparare precisa asigurata de un gratar din lemn intarit cu benzi din fier ascutite la partea de jos. Acesta era coborat in momentul in care avangarda dusmanilor spargea poarta de intrare si patrundea in incinta cetatii. Coborata fulgerator, izola avangarda asediatorilor de grosul ostirii.

Zidul incintei principale este intarit la exterior prin cateva bastioane de forma aproximativ cilindrica. La interior este captusit cu 275 de camari dispuse pe trei si patru niveluri, legate intre ele prin scari de lemn. Pe vremuri, in aceste camari se pastrau proviziile locuitorilor satului (fiecare familie avea camara sa proprie), care se refugiau in incinta Cetatii in timpul asediilor. De asemenea, zidurile incintei principale circulare erau prevazute cu guri de tragere pastrate pana astazi, prin care satenii se puteau apara tintind cu arcuri, iar mai tarziu, cu arme de foc. In Cetatea Prejmerului s-a pastrat si o originala orga a mortii - dispozitiv care declansa simultan mai multe archebuze, starnind panica in randul asediatorilor (reamenajata in secolele XVI-XVII).

Intreaga Cetate isi desfasoara zidurile intr-o ordine orizontala si cu greu se poate ghici din afara cat de solid este organizat sistemul defensiv interior. Zidurile principale sunt protejate de un zid-scut si de un sant cu apa (care astazi nu mai exista), flancarea fiind asigurata de patru bastioane de artilerie.

Padurea de stejari Prejmer

Padurea Prejmer - Rezervatie floristica si forestiera situata la 20 km Nord-est de orasul Brasov, in raza comunelor Harman si Prejmer, pe DN 11, la altitudinea de 500 m pe o suprafata de 300 ha.

Padurea de stejar, carpen, frasin de la Prejmer impreuna cu mlastinile din jur, bogate in izvoare, constituie o interesanta rezervatie naturala cu numeroase specii rare ca: laleaua pestrita, coacazul negru, bulbocii de munte, curechiul de munte, clopotei, garoafa de munte.

Dintre pasarile ocrotite amintim: vanturelul, sorecarul, corbi, striga, huhurezul. Nu in ultimul rand, peisajul primitor al Prejmerului este dat de multimea cuiburilor de berze care creeaza un farmec aparte localitatii.

Sursa: Primaria Prejmer