Obiective turistice Padis | Zona Cetatiile Ponorului Padis

Obiective turistice in Crisana | Zona turistica Padis | Cetatile Radesei | Cheile Galbenei




Cazare Romania > Muntii Apuseni > Judetul Bihor > Cazare Padis > Obiective Turistice Padis


 
 

Obiective Turistice Padis

Oferte Padis 2025 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii

 
     
 
 

Lista unitatilor de cazare din Padis

Nota 6.8 din 10 pe baza a 3 de recenzii atribuite unitatilor de cazare din Padis

 
     
 
 
 
     
 
 

Cetatile Ponorului
Reprezinta fara indoiala cel mai grandios fenomen carstic al Romaniei, cunoscut si apreciat in intreaga lume. Simbolul Padisului, si chiar a intregilor Munti Apuseni, portalul cetatilor si cele trei doline imense, fascineaza orice turist care iubeste natura.

Cetatile Radesei
Se afla la obarsia Somesului Cald. Pestera este intr-un stadiu avansat de evolutie, exemplificand perfect modul in care are loc transformarea cavernamentelor in chei de amploare.

Lumea Pierduta
Denumita asa datorita salbaticiei sale din trecut, Lumea Pierduta reprezinta un platou carstic impadurit, marginit de paraul Izbucul Ursului, Valea Seaca si culmea sudica a Varfului Gardisoara. Mai demult platoul Lumea Pierduta era acoperit de o padure deasa care acum este partial defrisata si strabatuta de drumuri forestiere care i-au rapit din farmecul de odinioara.

Ghetarul Focul Viu
Aflata pe traseul Circuitul Galbenei, pestera Ghetarul Focul Viu are doua sali, din care prima de mari dimensiuni, ocupata de un imens bloc de gheata, iluminat printr-o fereastra din tavanul salii.

Sesul Padis
Situat la o altitudine medie de 1225 m, Sesul Padis se constituie intr-un veritabil platou carstic, aproape plan, ciuruit de numeroase doline, unele cu lacuri, altele cu palcuri de molizi, prin care se dreneaza apele din precipitatii ce vor iesi apoi la lumina zilei in Poiana Ponor prin Izbucul Ponor sau in Valea Boga.

Biserica Motului
Zona Cabanei Padis este dominata de Varful Biserica Motului (1458 m), un punct de priveliste deosebit, cu largi perpective asupra intregului platou, a versantului impadurit al Muntelui Magura Vanata si a zidului Carligate-Piatra Arsa.

Poiana Ponor
Accesul in Poiana Ponor se face dinspre Padis sau dinspre Grajduri pe un traseu ce strabate pantele cu lapiezuri, sau dinspre Cetatile Ponorului traversand o culme impadurita si mlastinoasa.

Somesul Cald
Situata in extremitatea nordica a zonei Padis, in Bazinul Somesului Cald, regiunea este una dintre cele mai complexe si interesante zone carstice din Muntii Bihor, cu mai multe pesteri, canioane, izbucuri, cu aspect deosebit de salbatic.

Groapa de la Barsa
Numita si Depresiunea Barsa, zona este una dintre cele mai salbatice din Muntii Apuseni, cu un climat umed ce a favorizat dezvoltarea unei vegetatii ierboase abundente.

Poiana Varasoaia
Zona numita Varasoaia reuneste doua platouri carstice de mari dimensiuni situate la nord de Poiana Padis si este cuprinsa intre varful Piatra Boghii, Muntele Magura Vanata, Varful Varasoaia si Bazinul Somesului Cald.

Piatra Galbenei
Prin privelistile pe care le ofera, Piatra Galbenei reprezinta incontestabil unul dintre cele mai frumoase puncte de belvedere din Muntii Apuseni.

Poiana Glavoi
Zona La Grajduri sau Poiana Glavoi constituie punctul de plecare pentru vizitarea celor mai frumoase obiective ale regiunii: Cetatile Ponorului, Ghetarul Focul Viu, Piatra Galbenei, Groapa Barsa, Cheile Galbenei, Poiana Ponor, Lumea Pierduta, Poiana Florilor.

Magura Vanata
Creasta in forma de sector de cerc, lunga de aproximativ 12 km se inalta din zona de izvoare a Somesului Cald si are doua varfuri importante, Varful Magura Mica (1573 m), si Varful Magura Mare (1642 m) cu aspect de piramida.

Izbucul Galbenei
Este un ochi de apa linistita de 6-8 m diametru, situat la baza unui perete. Am zice ca este un lac daca la dreapta apa nu s-ar pravali formand o cascada cu debit mare, singurul indiciu ca aici tasneste de sub pamant un adevarat rau cu debit considerabil.

Pestera Caput
Folosita ca pestera scoala de catre speologi, este colectorul tuturor apelor din acest bazin hidrografic, reprezentand o galerie descendenta in trepte, cu numeroase cascade pe 2000 metri. Aceste ape sunt drenate spre galeria subterana a Cetatilor Ponorului.

Valea Boga
Cheile din bazinul vaii Boga sunt apoape necunoscute turistilor. Insa datorita spectaculozitatii lor, a accesibilitatii reduse si a salbaticiei peisajului ele sunt o atractie de prim rang a intregii zone. Parcurgerea lor este recomandata numai turistilor antrenati si echipati pentru un sport mai putin practicat in Romania: canioningul.

Culmea Carligate
Desfasurata in partea de nord-vest a Padisului, culmea ofera pentru turisti un interes deosebit datorita largilor privelisti pe care le deschide atat asupra Padisului cat si asupra unei mari parti a Muntilor Apuseni ( Masivul Vladeasa, Depresiunea Beiusului, Masivul Codru Moma, Masivul Biharea).

Poiana Balileasa
Balileasa reprezinta un ses alungit situat in partea de vest a Padisului, lipsit de padure si ciuruit de doline. In partea din amonte aceasta vale este strajuita de doi piloni - Varfurile Oselu si Balileasa, intre care se afla Saua "La scarita, locul prin care soseste drumul auto de la Pietroasa.

Poiana Florilor

Unicat in peisajul Padisului, Poiana Florilor reprezinta un areal protejat, camparea sau facerea focului, fiind interzise. Multumim ca ne ajutati sa protejam acest areal!

Cheile Galbenei
Cu o lungime totala de 6 km, Valea Galbenei este un sector de chei inguste, marginite de pereti verticali si pante abrupte, avand numeroase cascade si fiind deosebit de greu de strabatut.

Sursa: Padis.info