Oferte cazare Horezu | Cazare Horezu | Cazare Pensiuni Vile | Trasee Turistice Horezu | Manastiri Horezu

Cazare Horezu | Manastirea Horezu | Oferte Cazare Horezu | Informatii turism Horezu




Cazare Romania > Valea Oltului > Judetul Valcea > Cazare Horezu


 
 

Cazare Horezu

Oferte Horezu 2024 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii


Vezi pe Harta

Cazare Horezu, Strada Independentei, nr. 9

Informatii

Unitate turistica clasificata la 3 stele Vezi pe Harta

Cazare Horezu, Str. Mihai Eminescu, nr. 47

Pensiunea Ioana este amplasata intr-un loc pitoresc, pe malul raului Ursani , la poalele muntilor Capatanei, in depresiunea Horezu, ofera intimitatea unui spatiu inconjurat de multa verdeata si culoare.   Spatiul detasat de oras intins si generos , dotarile pensiunii cit si gazdele primitoare creaza conditii excelente pentru un sejur...

Informatii

Vezi pe Harta

Cazare Horezu, Strada Eroilor

Informatii

 
     
 
 

Lista unitatilor de cazare din Horezu

Nota 8.1 din 10 pe baza a 7 de recenzii atribuite unitatilor de cazare din Horezu

 
     
 
 
 
     
 
 

Cazare Horezu - Manastirea Horezu - Atractii turistice Horezu

Orasul Horezu este cunoscut ca centru etnografic si ca un vechi centru de ceramica populara. Horezu este cunoscut ca zona de practicare a pomiculturii, cresterea animalelor, olaritului, exploatarea si prelucrarea a lemnului. Olaritul continua sa reprezinte emblema locului.

Trebuie remarcata pozitia privilegiata din nordul Olteniei unde exista cea mai mare concentrare de manastiri din tara, majoritatea din ele aflandu-se in aproprierea Horezului. Aceste valori culturale aflate intr-o zona cu flora si fauna bogata, cu peisaje deosebite, atrag turistii pe acest taram binecuvantat cu un mare potential turistic unde va asteptam si pe dumneavoastra sa le descoperiti.

Orasul Horezu este mentionat pentru prima oara in documentul dat la Ramnic la 5 septembrie 1487 de catre voievodul Vlad Calugarul. Satul este apoi donat de Constantin Brancoveanu Manastirii Hurez.

Asezarea se dezvolta ceva mai mult dupa anul 1780, cand devine cunoscut sub numele de Targul Horezu, data de la care devine centru de plasa, apoi resedinta de raion. Prima scoala a luat fiinta in 1832.

Localitatea se afla in centrul depresiunii Horezu si este marginita la nord de Muntii Capatanii, cu vf. Ursu de 2124 m, la sud de Magura Slatioarei cu 767 m si dealurile Negrulestilor, Costestilor si Tomsanilor, pe raurile Luncavat, Ramesti si Romani.

Teritoriul administrativ al orasului cuprinde 7 localitati, orasul resedinta Horezu si 6 sate: Romanii de Jos, Romanii de Sus, Ramesti, Ifrimesti, Tanasesti si Ursani.

Accesul se face pe D.N. 67, care face legatura intre municipiul Ramnicu Valcea (45 km) si municipiul Targu-Jiu (70 km). Catre sud se face legatura cu municipiul Craiova (113 km) pe D.N. 65C.