Cazare Satu Mare | Oferte cazare Satu Mare | Cazare hoteluri pensiuni vile Satu Mare | Accommodation

Orasul Satu Mare | Oferte cazare Satu Mare | Orasul Satu Mare obiectiv turistic | Accommodation Satu Mare




Cazare Romania > Maramures > Judetul Satu Mare > Cazare Satu Mare


 
 

Cazare Satu Mare

Oferte Satu Mare 2024 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii


Unitate turistica clasificata la 4 stele Vezi pe Harta

Cazare Satu Mare, Piata Eroilor Revolutiei, nr. 23

Proprietatea Korall Central Aparthotel pune la dispozitia oaspetilor camere duble superioare, suite si apartamente, dotate si utilate la standarde inalte, wi fi gratuit, parcare subterana sau in incinta locatiei, zona de gradina. Toate camerele si apartamentele au cate un pat dublu king size, o zona de living cu canapea, balcon, chicineta sau...

Informatii

Vezi pe Harta

Cazare Satu Mare, Strada Alexandru Odobescu, Nr. 13

Informatii

Vezi pe Harta

Cazare Satu Mare, Str. V. Lucaciu, nr. 37

Situat în Satu Mare, la o plimbare de 3 minute de parcul central, Apartment Satu Mare oferă unități de cazare spațioase, cu WiFi gratuit. Având vedere la parc, toate apartamentele includ 1 dormitor și baie privată cu duș, halate de baie și articole de toaletă gratuite. Unele unități...

Informatii

Unitate turistica clasificata la 3 stele Vezi pe Harta

Cazare Satu Mare, Str. C.A. Rosetti, nr 4

Pensiunea Regal oferă un restaurant cu preparate din bucătăria tradiţională românească şi Wi-Fi gratuit în întreaga proprietate. În apropiere este disponibilă o parcare publică gratuită. Toate camerele au un TV, un minibar şi o baie privată. Unele camere sunt dotate...

Informatii

Unitate turistica clasificata la 3 stele Vezi pe Harta

Cazare Satu Mare, B-dul Lucian Blaga, FN

Vila Rania , situata la iesirea din Satu Mare spre Zalau, este o unitate noua si moderna care ofera clientilor 1 apartament ultra modern, 2 camere cu doua paturi, 3 camere cu pat matrimonial. Vila Rania va sta la dispozitie, creand pentru dumneavoastra spatiul ideal de cazare in timpul unei calatorii de afaceri, cat si atmosfera relaxanta si...

Informatii

Vezi pe Harta

Cazare Satu Mare, Strada Mihai Viteazul, nr. 20A, ap. 5

Informatii

Vezi pe Harta

Cazare Satu Mare, Str. Crisan, nr. 33A

Casablanca va ofera totul intr-un singur loc: hotel, restaurant, bar si divertisment. Toate acestea intr-o ambianta intima, placuta ... Hotelul Casablanca pune la dispozitie 10 camere toate fiind dotate cu baie proprie, televizor si telefon. Pozitia hotelului este strategica pentru calator: chiar langa gara si autogara orasului Satu Mare....

Informatii

 
     
 
 

Lista unitatilor de cazare din Satu Mare

Nota 5.8 din 10 pe baza a 3 de recenzii atribuite unitatilor de cazare din Satu Mare

 
     
 
 
 
     
 
 

Orasul Satu Mare | Oferte cazare Satu Mare | Informatii cazare

Municipiul Satu Mare se afla la intersectia paralelei 47°47"30" latitudine nordica cu meridianul 22°52"30" longitudine estica. Situat la o altitudine de 126 m fata de Marea Neagra, orasul este asezat pe o terasa constituita din lunca aferenta Somesului inferior.
Satu Mare fiind un oras de granita, are deschideri prin cai de comunicatie rutiera cu Ungaria pe la vama Petea, si feroviara cu Ucraina, pe la vama Halmeu. Legaturile interne principale sunt constituite de ruta care vine dinspre Oradea trecand spre Baia Mare si Sighet, precum si de cea dinspre Zalau. O alta poarta de intrare si iesire nu numai interna dar si internationala, este cea creata de linia aeriana Bucuresti - Satu Mare si de liniile aeriene cu functionare temporara dinspre nordul Europei.

Din punct de vedere geomorfologic, teritoriul orasului Satu Mare este amplasat pe lunca Somesului de pe ambele laturi ale raului, ingustata in zona orasului si rnai intinsa in amonte si aval de acesta; inundabila in perioada precipitatiilor abundente, cimpia aluvionara in prelugirea luncii are configuratii de relief variate in hotarul orasului (grinduri, vai depresive, sesuri cu micro depresiuni, albii parasite etc.).

Formarea reliefului actual al zonei orasului se dateaza la sfirsitul pliocenului din era tertiara, fiind legata de colmatarea Lacului Panonic. Stratigrafia solurilor este reprezentata de depozitele de nisip, loess, pietris, avind in general 160—180 cm grosime, peste care, datorita vegetatiei, s-au format soluri podzolice, creindu-se astfel conditii prielnice pentru culturile agricole.

Orasul Satu Mare beneficiaza de o clima temperata continentala moderata. Perioadele de iarna, datorita asezarii nordice, sunt mai lungi si mai reci la Satu Mare, valoarea termica medie a anotimpului rece fiind mai scazuta -17°C decat valorile inregistrate in celelalte orase din vest -15°C la Oradea si -12°C la Timisoara. Media anuala a temperaturii este de 9,6°, avind la baza urmatoarele valori termice: primavara 10,2°, vara 19,6°, toamna 10,8°, iarna = 1,7°.

Umiditatea atmosferica este destul de ridicata. Regimul vanturilor se caracterizeaza prin predominanta curentilor din sectorul nord-vestic, care aduc precipitatii primavara si vara.
Reteaua hidrografica in zona orasului Satu Mare este reprezentata de raul Somes, in nord pariul Sar, iar la sud pariul Homorod. Constituirea si evolutia municipiului Satu Mare a fost strans legata de riul Somes, care, in afara de conditiile prielnice de asezare a unei comunitati umane in preajma lui, a oferit, incepand cu evul mediu timpuriu, posibilitatea unor intense legaturi comerciale cu regiunile riverane ale acestei ape, a favorizat practicarea moraritului, pescuitului , etc.

Datorita pantelor cu inclinatie redusa ale reliefului din zona orasului, Somesul a creat numeroase brate si meandre, inainte de 1777, in perimetrul orasului existau 25 de meandre in aval si 14 in amonte. Dupa lucrarile de regularizare efectuate in 1777, in zona orasului Satu Mare numarul de meandre s-a redus la 5 in amonte si 9 in aval, lungimea cursului Somesului in hotarul orasului avind 36,5 km lungime. In secolele XVI—XVII, Somesul inconjura prin bratele sale cetatea si orasul Satu Mare, despartindu-le, in partea nordica, de orasul medieval Mintiu. Datorita actiunilor de sistematizare care au decurs pina la mijlocul secolului al XlX-lea, s-a reusit a se configura albia de astazi a Somesului, construindu-se diguri lungi de 17,3 km pe malul drept si de 11 km pe cel sting in 1970, digurile au fost inaltate cu 2-3 m, ferind de furia apelor 52 000 ha in hotarele orasului si introducind in circuit agricol aproape 800 ha din zona inundabila.

Flora aferenta zonei si orasului Satu Mare este cea caracteristica zonei de lunca si silvostepei cu arbori de esenta moale: rachita, plopi indigeni, precum si palcuri de artari, aluni jugastru etc. Vegetatia pasunilor este reprezentata de Agrostis Stolonifera, Poa Trivialis, Alopercurus Pratensis etc.
Fauna este reprezentata de specii de rozatoare, popandaul si harciogul, reptile, dintre care amintim Vipera Berus din padurea Noroieni, iar ca avifauna, specii de rate, gaste, egrete, in timpul pasajelor sistematice si al peregrinarilor ocazionale. In parcurile orasului Satu Mare se afla citeva raritati floristice care merita a fi remarcate: arbori Pterocarya, din China, Sopbora Japonica Pendula, Paulownia Tomentosa etc.
In imediata apropiere a orasului Satu Mare, la 8 km, se afla padurea Noroieni, padure in care multi satmareni isi petrec zilele libere.