Cazare Baile Tusnad | Oferte cazare Pensiuni Vile Statiunea Baile Tusnad

Cazare Tusnad Bai | Cazare Baile Tusnad | Hoteluri vile pensiuni Statiunea Tusnad Bai | Baile Tusnad Accommodation




Cazare Romania > Centre SPA > Judetul Harghita > Cazare Baile Tusnad


 
 

Cazare Baile Tusnad

Oferte Baile Tusnad 2025 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii


Vezi pe Harta

Cazare Baile Tusnad, Str. Morii, nr. 45

Casa Morarului oferă cazare și o terasă în aer liber . Camerele au acces la o baie comună dotată cu o cadă sau un duș . Oaspeții au acces la o bucătărie comuna si la o zonă de luat masa . Se pot bucura de mese în...

Informatii

 
     
 
 

Lista unitatilor de cazare din Baile Tusnad

Nota 8.3 din 10 pe baza a 10 de recenzii atribuite unitatilor de cazare din Baile Tusnad

 
     
 
 
 
     
 
 

Baile Tusnad Covasna | Prezentare Tusnad Bai

La o altitudine de 650m, in Cheile Oltului, la poalele muntilor, in partea sudica a Depresiunii Ciucului, intre muntii Harghita si Bodoc se afla situata Statiunea Baile Tusnad, denumit “Mica Elvetie” dat fiind faptul ca este cea mai mica statiune balneara din tara.
Statiunea a fost fondata in anul 1842, cand datorita vindecarii miraculoase a unui fiu de cioban s-a atras atentia asupra efectului terapeutic al apelor minerale. Aceasta a dus la infiintarea unei societati pe actiuni pentru exploatarea statiunii incepand cu anul 1845.
In anul 1849, in timpul revolutiei, statiunea a fost distrusa iar reconstructia ei incepe abia in anul 1852. Numele Baile Tusnad apare in anul 1861, statiunea de renume european fiind declarata oras in anul 1868.

Acces Baile Tusnad

In Baile Tusnad se poate ajunge in doua modalitati pe DN 12 sau pe linia CF 400 Bucuresti - Deda.

Cazare si tratament balneoclimateric Baile Tusnad

Inca din secolul al XVIII exista dovezi scrise despre apele minerale din zona Tusnadului, dovezi care mentioneaza existenta izvoarelor de ape minerale cu efecte curative folosite de localnicii din imprejurimi.
Din cele 44 de izvoare naturale si foraje existente sunt utilizate 6 izvoare naturale, din care 4 (Izv. Stanescu, Apor, Ileana si Mikes) pentru cura externa.
Prin cura interna se pot trata afectiuni digestive, gastrite hipoacide, precum si hepato-colecistite cronice, boli metabolice si neuro endocrine.

Prin cura externa baile sunt recomandate in afectiuni cardiovasculare, tulburari circulare, reumatice si nevroza astenica sau de suprasolicitare, bolile ale aparatului locomotor.
In cadrul statiunii se pot efectua bai carbogazoase calde, aplicatii cu parafina, hidroterapii si fizioterapii, gimnastica medicala, electroterapie.
Complexul este dotat cu 40 de vane si poate cura 800 de pacienti pe zi. Bazinul in aer liber este alimentat de apele Izvorului Bailor.
Climatul subalpin, aerul puternic ozonat, bogat in aerosoli si ioni negativi fac ca statiunea sa dispuna de un bioclimat tonic, favorabil reconfortarii psihice.

Baile Tusnad obiective turistice | Lacul Sf. Ana

Pe malul drept al Oltului, in Baile-Tusnad este amplasat varful de andezit, Stanca Soimilor, care ofera o priveliste excelenta asupra: defileul Oltului, varfurilor muntoase Varteto, Szurdok si Csomad, acoperiti cu brazi. Privelistea excelenta nu trebuie sa ne faca sa uitam de ruinele cetatii Stanca Soimilor, construita pe varful Stanca Soimilor de Jos.
Cetatea a avut forma unei tigle intinse, iar resturi din zidul cetatii sunt inca vizibile. Din barlogurile existente in zidurile cetatii, erau prinsi si trimisi soimii de vanatoare ca arenda pentru turci.

Lacul Sfanta Ana este singurul lac din Europa Centrala, asezat intr-un crater vulcanic care s-a pastrat intact. Constituie o raritate a naturii, fiind declarat rezervatie naturala. Lacul situat la o altitudine de 950 m si 28 km de Baile Tusnad, are un perimetru de 1.737 m cu o forma aproape circulara. Adancimea medie este de 4,2 m, iar adancimea maxima de 7 metri. Fundul lacului este acoperit de namol si se poate face baie in lac. Lacul Sf. Ana este alimentat exclusiv de precipitatiile atmosferice, apa acestiua fiind deosebit de limpede, continutul de suspensii nedepasind 0,002 grame la litru.

Cetatea Balvanyos din Ciuc este una din atractiile turistice ale statiunii Baile Tusnad. Situata in partea de sud-est a conului vulcanic Ciomadu, in craterul Mohos, lacul Tanovul Mohos este declarat monument al naturii, datorita existentei aici a catorva specii floristice rare. Este despartit de lacul Sf. Ana de o coama imensa. Lacul Tanovul are o suprafata de 80 ha si se afla la 1050 m altitudine, cu 100 metri mai sus fata de nivelul lacului. Pe covorul de muschii se intercaleaza tufe de rozmarin ruginiu si de afine.