Obiective Turistice Cluj-Napoca | Obiective Culturale | Evenimente Culturale | Trasee Turistice

Obiective turistice Cluj-Napoca | Obiective culturale Cluj Napoca | Trasee turistice Cluj-Napoca




Cazare Romania > Transilvania > Judetul Cluj > Cazare Cluj-Napoca > Obiective Turistice Cluj-napoca


 
 

Obiective Turistice Cluj-Napoca

Oferte Cluj-Napoca 2024 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii

 
     
 
 

Lista unitatilor de cazare din Cluj-Napoca

Nota 9.1 din 10 pe baza a 35 de recenzii atribuite unitatilor de cazare din Cluj-Napoca

 
     
 
 
 
     
 
 

Info Cluj Napoca | Informatii turistice Cluj-Napoca

Amplasat la incrucisarea unor drumuri de interes national si international, municipiul Cluj-Napoca a constituit in permanenta un centru de atractie turistica, atat datorita monumentelor apartinand trcutului istoric, cat si bogatei activitati cultural-stiintifice favorizata de inestimabile valori gazduite in muzee si biblioteci de rezonanta nationala, de existenta teatrelor dramatice si lirice, cu larga audienta si pe plan international si nu in ultimul rand de existenta Gradinii Botanice din Cluj- asezamant de notorietate europeana, in incinta careia se afla si un valoros muzeu botanic.

Cazarea turistilor este asigurata printr-o retea formata din hoteluri (peste 2000 locuri), moteluri (peste 50 locuri) si campinguri (peste 1300 locuri).
Pentru a cunoaste mai bine imprejurimile si a strabate mai usor diferite locuri au fost amenajate trasee turistice montane si trasee turistice rutiere.

Obiective Turistice Cluj | Monumente si Lacase de Cult Cluj

BISERICA SI MANASTIREA FRANCISCANILOR

Ansamblul se numara printre cele mai vechi constructii din judetul Cluj si a fost ridicat intre anii 1728-1745 pe locul unei vechi biserici datand din 1272. Manastirea a fost construita in stil gotic cu sprijinul lui Iancu de Hunedoara si dispune de un patrimoniu care cuprinde diverse obiecte de cult, icoane, o serie de manuscrise vechi si o biblioteca.

BISERICA MINORITA

Lacasul a fost ridicat cu sprijinul reginei Maria Tereza incepand cu anul 1779, la cererea ordinului minoritilor care se stabilisera in Cluj din 1486. Dupa perioade de stagnare a lucrarilor de constructie, biserica este terminata cu ajutorul fondurilor donate de Maria Tereza. Constructia a fost realizata dupa planurilor arhitectului Johann E. Blaumann.

BISERICA BOB

Lacasul de cult a fost ridicat datorita episcopului Ioan Bob, dar fara aprobarea autoritatilor, intre anii 1800-1803. Biserica a fost construita in stil baroc dupa planurile arhitectului Joseph Leder, structura sa fiind asemanatoare cu cea a bisericii ortodoxe din deal.


BISERICA CALVARIA

Monumentul este ctitoria calugarilor ordinului benedictin care au ridicat o biserica in stil romanic la sfarsitul secolului al XI-lea. Se pare ca pe locul acestei biserici a fost construit intre anii 1470-1508 actualul monument de arhitectura gotica. In 1820 lacasul a fost reconstruit in forma actuala.

BISERICA SFANTUL MIHAIL

Lacasul a fost ridicat pe locul capelei Sf. Iacob intre anii 1350-1487 si este unul dintre cele mai valoroase monumente de arhitectura gotica din Transilvania. Altarul a fost executat in jurul anului1390 iar turnul a fost construit in 1860. Picturile murale au fost executate in secolul al XV-lea iar vitraliile si sculpturile sunt bine conservate.


BISERICA Sf. PETRU SI PAVEL

Lacasul a fost ridicat in 1416 in stil negotic si poarta hramul sfintilor Petru si Pavel. Interiorul si exteriorul bisericii a fost zugravit dupa modelul bisericii de incoronare din Budapesta iar actuala ei infatisare se datoreaza modificarilor efectuate intre anii 1844-1848. In 1977 lacasul a fost restaurat in intregime.

BISERICA ORTODOXA SI FORTIFICATIA DIN CLUJ MANASTUR

Deasupra Somesului Mic la Cluj-Manastur se observa urmele unei fortificatii din lemn si pamant construita in secolul al IX-lea care a apartinut voievodatului lui Gelu si a fost distrusa in 1241 in urma invaziilor tataro-mongole.

BISERICA REFORMATA

Ridicat cu sprijinul regelui Matei Corvin in a doua jumatate a secolului al XV-lea pentru calugarii minoriti franciscani, lacasul se numara printre cele mai masive constructii gotice din Transilvania. Biserica adaposteste piese unice printre care se numara amvonul ce dateaza din 1646, mobilierul din lemn lucrat in secolul al XV-lea de mesteri bistriteni, orga construita in 1766 in stil rococo, diverse obiecte de cult, icoane s.a.


BISERICA ORTODOXA DIN DEAL

Lacasul numit si Biserica Sf. Treime din Deal a fost ridicat intre anii 1795-1796 cu sprijinul negustorilor romani din Brasov. Patrimoniul bisericii cuprinde manuscrise si carti religioase, icoane si obiecte de cult, tiparituri de mare valoare - unul dintre acestea este "Liturghierul" tiparit in 1797 la Bucuresti. In perioada anilor 1919-1932 biserica a fost catedrala a Episcopiei reinfiintate a Vadului si Feleacului.

BISERICA ORTODOXA DIN VAD

In comuna Vad a fost ridicata in secolul al XV-lea o biserica ortodoxa, ctitorie a lui Stefan cel Mare si Petru Rares. Lacasul a fost construit de mesteri transilvaneni si moldoveni dupa modelul manastirilor din Bucovina. In incinta bisericii a functionat o scoala in limba slavona.

CASA MATEI CORVIN

Este un alt monument istoric de marca al Clujului construit in secolul al XV-lea. Aici s-a nascut in 1443 Matei Corvin. Dupa renovari succesive, cladirii i s-a redat forma initiala.

UNIVERSITATEA BABES BOLYAI

In 1872 la Cluj exista o institutie de invatamant superior cu facultatile de medicina, litere, stiinte si drept iar intre anii 1893-1903 a fost construita actuala cladire care adaposteste 8 facultati.

ZIDURILE DE APARARE ALE CETATII CLUJULUI

In secolul al XIII-lea au fost ridicate primele ziduri de aparare ale cetatii Clujului prevazute cu turnuri de observatie. Cetatea se afla pe malul drept al Somesului si ocupa 7 ha. Doua secole mai tarziu au fost construite, cu sprijinul mestesugarilor, alte ziduri din piatra, avand porti de intrare si bastioane menite sa protejeze vechea fortificatie. Fragmentele de fortificatie care s-au pastrat pana azi sunt Turnul Pompierilor si Bastionul Croitorilor, care au rezistat in timp pastrandu-si forma originala.