Cazare Moldova | Cazare in Pensiuni Hoteluri Vile Moldova | Accommodation Moldova

Cazare Moldova 2022 | Oferte Speciale Moldova | Hoteluri Pensiuni Vile Moldova | Moldova Accommodation




Cazare Romania > Cazare Moldova



 
 

Cazare Moldova

Moldova 2021 - Oferte si Informatii unitati cazare - Rezervari hoteliere


Vezi pe Harta

Localitatea Bacau, Strada Milcov

Informatii

Vezi pe Harta

Localitatea Piatra Neamt, Strada Darmanesti, numarul 15

O grădină și o terasă sunt disponibile la Vila 15 , situata în Piatra Neamț, la doar 1,8 km de telecabina Piatra Neamț. Proprietatea este la 2,9 km de Cozla. Acesta unitate are TV cu ecran plat și canale prin cablu.

Informatii

Vezi pe Harta

Localitatea Galati, Str. Rosiori, nr. 14, Bl. G3, Et. 3, Ap. 50

Mignon Residence permite accesul cu animale de companie şi oferă cazare în Galaţi. Mignon Residence se bucură de vedere la grădină şi este la 19 km de Brăila. Conexiunea WiFi este gratuită în întreaga proprietate. Chicineta are cuptor, cuptor cu microunde, aragaz şi aparat de...

Informatii

Vezi pe Harta

Localitatea Iasi, Str. Arges, nr. 25, bloc Minerva Residence

Elena Residence este o unitate de cazare self-catering, situat în Iași . Acces gratuit WiFi este disponibil . Apartamentul este dotat cu un televizor , un balcon și un calculator . Există o bucătărie complet utilata si o baie privata. Proprietatea oferă parcare...

Informatii

Vezi pe Harta

Localitatea Baltatesti, Strada Florilor, nr. 174

Informatii

Vezi pe Harta

Localitatea Iasi, Strada Banat, nr. 7B

Botanical Garden Villa este o vilă situată în Iași și oferă grădină cu o terasă la soare. Unitatea cu aer condiționat se află la 5 km de aeroportul internațional Iași. Bucătăria este utilată cu maşină de spălat vase, cafetieră, cuptor şi cuptor...

Informatii

Vezi pe Harta

Localitatea Iasi, Bulevardul Chimiei, nr. 1

Informatii

Vezi pe Harta

Localitatea Iasi, Str. Taietoarei, nr. 16, scara A, etaj 6, apartament 35

Informatii

Vezi pe Harta

Localitatea Galati, Strada Portului, nr. 47, Bloc Jiul D, scara 3, ap. 36

Apartament Faleza oferă cazare în sistem self-catering, în Galați. Accesul la WiFi este disponibil gratuit. Apartamentul are aer condiționat, TV prin cablu, bucătărie cu zonă de luat masa și baie cu cadă, uscător de păr și halate de baie. Un restaurant este la 200 de metri de...

Informatii

Vezi pe Harta

Localitatea Sulta, Strada Principala

Informatii

Vezi pe Harta

Localitatea Piatra Neamt, Bulevardul Decebal, 3, etaj 9, nr. 134

Amazing View oferă cazare în Piatra Neamţ, la 1,8 km de Cozla şi la 2,1 km de telecabina din Piatra Neamţ. Acest apartament cu vedere la oraş şi la munte beneficiază de acces gratuit la internet WiFi. Apartamentul are 1 dormitor, un TV cu ecran plat cu canale prin satelit, o bucătărie...

Informatii

 
     
 
 

Lista unitatilor de cazare din Moldova

Nota 8.1 din 10 pe baza a 51 de recenzii atribuite unitatilor de cazare din Moldova

 
     
 
 
Cazare Moldova

Despre regiunea turistica Moldova

Provincia istorica Moldova, fost Principat al Moldovei intre sec XIV-XVIII si care in trecut a inclus Basarabia si Bucovina, este situata in partea de nord-est a Romaniei. Se invecineaza cu Ucraina si Republica Moldova in partea de nord si nord-est, in est cu Transilvania iar in partea de sud cu Valahia.Cele mai importante orase ale Moldovei sunt: Suceava si Iasi, foste capitale ale regiunii.

Moldova este o regiune bine dezvoltata atit din punct de vedere agricol cit si industrial. Suprafete intinse ale regiunii sint cultivate cu vita-de-vie (cele mai importane podgorii fiind la Iasi, Husi, Vaslui, Odobesti, Cotnari) si pomi fructiferi (in judetele Botosani, Vaslui si Iasi) iar cresterea animalelor (in special bovine si ovine) este practicata pe tot cuprinsul Moldovei, dar cu precadere in judetele Suceava si Botosani.

Subsolul contine zacaminte de petrol, gaze naturale si carbuni, zonele de extractie cele mai importante fiind: Comanesti, Moinesti, Berca, Jugureanu.

Moldova se caracterizeaza prin veri racoroase si precipitatii abundente, in schimb in Campia Moldovei mediile anuale sint mai mari (9° C) iar media lunii celei mai calde, iulie, este 20°-21° C, doar cu 4° C mai mici decit in Cimpia Romana. Iernile sint geroase iar cantitatile de zapada sint semnificative.

Manastirile din Nordul Moldovei reprezinta cel mai important punct de atractie al regiunii. Alte puncte de interes turistic: masivele muntoase Rarau, Giumalau si Calimani, rezervatia de magnolii din Botosani, Parcul National (5200 ha) din masivul Ceahlau si Statiunea Durau (judetul Neamt), Potgoria Cotnari, Catedrala Metropolitana si Biserica Sf.Nicolae (Iasi), statiunile Slanic Moldova, Targu Ocna (cel mai mare sanatoriu subteran din Europa aflat in interiorul unei mine de sare) si Poiana Sarata renumite pentru tratamentul in bolile digestive, potgoriile Husi (judetul Vaslui) Nicoresti si Bujoru (judetul Galati) si multe altele.

Scurt Istoric Moldova

Stefan al III-lea, supranumit Stefan cel Mare, fiul lui Bogdan al II-lea, a fost domnul Moldovei intre anii 1457 si 1504. Calitatile umane, cele de om politic, de strateg si de diplomat, actiunile sale fara precedent pentru apararea integritatii tarii, initiativele pentru dezvoltarea culturii au determinat admiratia unor ilustri contemporani, iar, gratie traditiei populare, a fost transformat intr-un erou legendar.

Papa Sixtus al IV-lea l-a numit Athleta Christi (atletul lui Christos) iar poporul l-a cantat in balade: Stefan cel Mare, domn cel mare, seaman pe lume nu are, decat numai mandrul soare.

Dupa uciderea tatalui sau Bogdan, Stefan cel Mare vine cu oaste, ajutat de Vlad Tepes, domnul Tarii Romanesti, si - dupa infrangerea lui Petru Aron in tina de la Doljesti, la 12 aprilie si la Orbic pe 14 aprilie 1457 - merge la Suceava si pe locul ce se chema campia Direptatii, langa cetatea de scaun, intreaba pe toti de fata, daca le este cu voie sa le fie domn. Īntreaga adunare in frunte cu mitropolitul Teoctist, boieri, targoveti, ostasi si toata tara proclamara pe Stefan ca domn legiuit al Moldovei in scaunul parintilor si stramosilor lui.

Moldova in timpul domniei lui Stefan cel Mare

In vremea lui Stefan cel Mare, Moldova se intindea peste toate tinuturile de la Carpatii rasariteni pana la Nistru. Taranii razesi, proprietari de pamant, erau chemati la solicitarea domnului la oaste in schimbul unor privilegii. Alaturi de ei, un rol important jucau cetele boierilor, care veneau cu osteni de pe mosiile lor, si cetele targurilor, alcatuite din targoveti, care se puteau strange mai repede in caz de nevoie.

Oastea mare a lui Stefan cel Mare era deci o "oaste de tara", la vremea aceea putini fiind lefegii (mercenari). Tara era aparata de cetati ca Soroca, Tighina si Cetatea Alba la Nistru, cetatile Hotinului si Sucevei la Nord, spre Carpati Cetatea Neamtului, iar pe Siret cetatea Romanului.

Tara era stabila politic si bogata. Incursiunile pretendentilor la domnie rare, opozitia boierilor slaba si buna securitate a drumurilor imbia pe negustorii italieni, polonezi sau armeni, sa treaca prin Moldova de la Marea Neagra spre Liov (Lemberg) si invers, aducand din Orient mirodenii, covoare, blanuri, metale si pietre pretioase iar din Apus postavuri si arme.

Vamile culese de la acestia aduceau multi bani in visteria domneasca. Astfel se explica cum a avut Stefan cel Mare mijloace materiale ca sa lupte si sa construiasca fara incetare in lunga lui domnie. Caci el trebuia sa se bizuie numai pe puterile Moldovei, pe sprijinul vecinilor - polonezi sau unguri - nu se putea bizui, si unii si altii voiau sa aiba sub suzeranitatea lor Moldova. Pericolul mare il reprezenta insa expansiunea Imperiului Otoman, care - dupa cucerirea Constantinopolului la 1453 - de catre sultanul Mahomed II Fatah isi continua inaintarea in inima Europei.

 
     
 
 
 
     
 
 
 
     

Super Oferte

Hotel Magnus Galati

Cazare Hotel Magnus Galati | Prezentare Galati Magnus Hotel | Poze Galati Hotel Magnus
Clasificare Hotel Magnus - 3 stele
220 LEI